Upogljiv zaslon v akciji

T3 Tech 17. oktober 2016
/PublishingImages/xiaomi-ukrivljen-hero.jpg

O upogljivih zaslonih se govori že nekaj časa, kitajski Xiaomi pa je sedaj tudi prikazal, kako je stvar videti v praksi.

O tem, da ima podjetje Xiaomi delujoč upogljiv zaslon, se je šušljalo že nekaj časa, v splet pa je pricurljalo tudi nekaj fotografij. Te so sicer prikazovale nek zaslon, na katerem je navidezno tekel Xiaomijev uporabniški vmesnik. Ker pa so fotografije prikazovale le zaslon brez »drobovja« v obliki telefona, je marsikdo dvomil o njihovi pristnosti.

No, sedaj dvomov več ni, saj se je na YouTubu pojavil video, ki prikazuje upogljiv zaslon v akciji. Zaslon sedi na maketi roke, z njim pa upravlja prava in prikazuje listanje po telefonu in zaganjanje aplikacij brez posebnih težav. Videti je obetajoče, res pa je, da v videu ni prikazano upogibanje zaslona, tako da bi teoretično lahko šlo za upognjen a fiksiran zaslon. A to je malo verjetno, saj si Xiaomi, ki si počasi a zanesljivo utira pot tudi na Zahod, tega zagotovo ne bi upal privoščiti.

 

To kitajsko podjetje pa ni edino, ki se ukvarja z upogljivimi zasloni. Na teh pospešeno delajo tako tisti, ki se ukvarjajo samo z zasloni, kot je na primer FlexEnable, pa tudi proizvajalci telefonov, kot so Samsung, Oppo in Lenovo. Slednji je junija letos prikazal telefon, ki ga je mogoče zviti okoli zapestja in nositi kot zapestnico.

In kdaj bomo lahko dobili kak upogljiv telefon? To še ni jasno, saj so vsi proizvajalci še več ali manj skrivnostni. Marsikdo stavi na Xiaomi, saj gre za dokaj fleksibilno podjetje, ki izdeluje cenovno ugodne, kljub temu pa dokaj kakovostne telefone, drugi spet stavijo na Samsung, ki so po polomiji z Note 7 verjetno želi popraviti vtis, lahko pa se pojavi tudi kdo tretji.

Članek je bil prvotno objavljen na t3tech.si

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
17. oktober 2016
3200
17. oktober 2016
Upogljiv zaslon v akciji