Uporabniki vse bolj posegamo po 4K televizorjih

Tehnik 13. marec 2015
/PublishingImages/4k-televizorji-hero.jpg

Zaradi vse nižjih cen lahko danes že v številnih domovih najdemo televizorje z ločljivostjo 4K (3.840 x 2.160 slikovnih točk). A to je šele začetek, v bližnji prihodnosti se bo, kot pravi nova raziskava analitičnega podjetja Strategy Analytics, njihova razširjenost še precej povečala. Upajmo, da bo njihovi vse večji razširjenosti kmalu sledila tudi boljša ponudba video vsebin. Ta je trenutno še zelo slaba. Televizijske hiše danes svoje programe oddajajo komaj v ločljivosti HD ali še celo v tej ne.

 

Sodeč po napovedih strokovnjakov Strategy Analyticsa si bo leta 2020 že kar 45 % Američanov lastilo televizor 4K. Največ med vsemi regijami na svetu. Tudi v zahodni Evropi naj bi si ga takrat lastilo zelo veliko ljudi, in sicer 37 %. Pri prebivalcih iz centralne in vzhodne Evrope, kamor spada tudi Slovenija, naj bi bil delež »naprednejših« gledalcev že precej manjši – približno 20 %. To je celo nekoliko pod predvidenim svetovnim povprečjem v letu 2020.

Strokovnjaki iz podjetja Strategy Analytics so v raziskavi ugotovili tudi, da je bilo v lanskem letu dostavljenih 12,1 milijona televizorjev 4K, kar je 633 % več kot leto poprej. Za letošnje leto napovedujejo 27,5 milijona dostav, kar bi bil sicer občutno manjši skok kot lansko leto, a še vedno zelo velik.

Vira: strategyanalytics.com, lgnewsroom.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
13. marec 2015
2425
16. marec 2015
Uporabniki vse bolj posegamo po 4K televizorjih
Android, iOS, Windows Phone 8, BlackBerry OS