Varneje v šolo z aplikacijo Lilly&Val

Tehnik 3. september 2015
/PublishingImages/lilly-val-hero.jpg

Na mobilne naprave je v teh dneh prišla zelo zanimiva slovenska aplikacija Lilly&Val, ki bo, verjamemo da, povečala varnost v cestnem prometu.

 

S pomočjo aplikacije Lilly&Val bodo lahko otroci varneje hodili v šolo. Zakaj? Aplikacija zna namreč njim in njihovim staršem pokazati priporočene poti do določene osnovne šole in pri vsaki poti jih opozori, kje je potrebno biti še posebej previden. Če je potrebno nekje prečkati križišče, na to opozori, če je nekje pločnik čez nadvoz ozek, spet opozori.

Aplikacija Lilly&Val vse poti do osnovnih šol pokaže na Googlovih zemljevidih. Tako si lahko starši in otroci te ogledajo v ptičji perspektivi, zahvaljujoč Street Viewu pa tudi v prvoosebnem pogledu, ki je še precej bolj primeren za nazorno predstavo.

Žal je bilo v času pisanja tega prispevka v aplikaciji pokritih še relativno malo osnovnih šol. Pet iz občine Brezovica in štiri iz občine Ig. Verjamemo, da se bo to spremenilo in da jih bo v prihodnosti precej več.

To zanimivo programsko orodje je trenutno možno dobiti samo na Androidu. Upamo, da bo kmalu na voljo tudi na drugi največji mobilni platformi – na iOS-u.

Vir: play.google.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. september 2015
2657
8. september 2015
Varneje v šolo z aplikacijo Lilly&Val
Android