Videe na YouTubu bo odslej možno gledati brez oglasov

Tehnik 26. oktober 2015
/PublishingImages/youtube-red-hero.jpg

Vas motijo reklame, ki se pojavljajo pred in med videi na YouTubu? Če da, potem imamo veselo novico za vas. Google bo v kratkem ponudil posebno storitev YouTube Red, ki bo omogočala gledanje YouTube videov brez reklam. In to na vseh napravah, torej tako na osebnih računalnikih kot tudi na mobilnih napravah. Storitev bo naročnikom omogočala tudi, da si bodo na svoje mobitele in tablice YouTube videe shranjevali ter si jih predvajali v ozadju. Kasneje pa namerava Google vanjo vključiti še nekatere nove stvari. Storitev bo pokrivala celoten YouTube, torej tudi novi YouTube Music, Gaming in Kids.

 

Seveda YouTube Red ne bo brezplačen. Google bo zanj zaračunaval 9,99 USD mesečno, kar nanese slabih 9 EUR. V ZDA bo na voljo od 28. oktobra dalje. Upajmo, da bo kmalu za tem dostopen tudi drugod po svetu.

Google ni sporočil, koliko denarja od prejetih naročnin bo dal ustvarjalcem video vsebin in koliko ga bo obdržal za sebe.

Uvedba storitve YouTube Red ne pomeni, da bo YouTube odslej izključno plačljiv. Še vedno ga bo možno uporabljati tudi brezplačno, a z reklamami.

Vira: youtube-global.blogspot.si, youtube.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
26. oktober 2015
2724
27. oktober 2015
Videe na YouTubu bo odslej možno gledati brez oglasov
Android, iOS, Windows Phone 8