Virtualna očala Gear VR že na voljo

Tehnik 10. december 2014
/PublishingImages/virtualna-ocala-samsung-hero.jpg

Že pred časom smo na Tehniku pisali o predstavitvi virtualnih očal Gear VR, ki sta jih skupaj razvila južnokorejski Samsung in ameriški Oculus VR. Južnokorejski gigant takrat še ni želel izdati, kdaj jih bo možno kupiti. Sedaj pa je na veselje marsikaterega potrošnika v javnost spustil informacijo, da so šla v prodajo. Uradno so trenutno na voljo le na njegovi uradni spletni strani ter pri ameriškem ponudniku mobilne telefonije AT&T. Predvidevamo pa, da bodo kmalu na voljo tudi v številnih drugih trgovinah po svetu.

 

Celotna investicija v Samsungovo in Oculusovo virtualno resničnost ni poceni. Za očala je treba odšteti 199 dolarjev, kar nanese 160 evrov. Upoštevati je treba tudi dejstvi, da je za njihovo delovanje potreben mobitel Galaxy Note 4, ki stane več sto evrov, in da je nekaj denarja treba odšteti tudi za video vsebine in igre. Investicija v njuno virtualno resničnost tako lahko pri povprečnem uporabniku hitro doseže in preseže evrskega tisočaka.

Zanimivo bo videti, kako dobro se bodo očala Gear VR prijela na trgu. Marsikaj bo seveda odvisno od vsebin, ki bodo v prihodnjih mesecih in letih za njih na voljo. Če bodo na voljo dobri naslovi, smo prepričani, da bodo kljub precej visoki ceni med kupci dobro sprejeta. Brez dobrih naslovov pa uspeha zagotovo ne bo. Tudi Android danes ne bi bil tako priljubljen, če zanj ne bi obstajalo veliko kakovostnih aplikacij. Podobno bo tudi pri teh očalih.

Vir: samsungmobilepress.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. december 2014
2311
12. december 2014
Virtualna očala Gear VR že na voljo
Android