Vojna zvezd s Sphero BB-8

Alenka Selčan 4. september 2015
/PublishingImages/sphero-bb-8-hero.jpg

Če ste ljubitelji Lucasove Vojne zvezd vam najbrž ni prav nič mar, da se poletje počasi izteka, saj to pomeni, da se približuje konec leta in z njim premiera sedmega dela te epske sage z naslovom The Force Awakens.

Če ste poleg tega še ljubitelji robotike, naj vas že zdaj razveseli novica, da je Sphero naredil posebnega robotka v podobi BB-8, da, tistega ljubkega, okroglega droida, ki smo ga zasledili v novembrskem napovedniku.

 

Tako kot ostali Sphero robotki, bo tudi Sphero BB-8 mogoče voditi mobitelom ali tablic vse do razdalje tridesetih metrov. Lahko se boste odločili, da ga boste s svojim Androidom ali iPhonom vodili sami ali pa mu boste vnaprej izrisali pot, po kateri naj patruljira.

Kot se za robota Zvezdnih vojn spodobi, bo Sphero BB-8 znal posredovati tudi hologramska sporočila, ki jih boste z njim posneli, poslali ali prejeli, vse to pa bo omogočala posebna aplikacija nadgrajene resničnosti, za katero lahko le upamo, da jo bodo ustvarili v sodelovanju z novim Lucasovim eksperimentalnim studijem ILMxLAB-om, katerega osrednja misija naj bi bila prav razvoj filmskih VR in AR aplikacij.

 

Sphero BB-8 bo prepoznal vaš glas in se nanj odzval. Svojo osebnost bo razvijal skupaj z vami, še najbolj pa bo užival, če boste z njim raziskovali galaksijo.

Ker to zagotovo hočete početi že zdaj, vas najbrž zanima, kdaj in za koliko bo ta ljubka igrača postala vaša. Govori se, naj bi se cena gibala okrog 150 ameriških dolarjev, več od namigov pa bo Sphero razkril na svoji spletni strani že danes.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. september 2015
2659
8. september 2015
Vojna zvezd s Sphero BB-8
Android, iOS