Vrhunska tablica Xperia Z4 Tablet Ultra že maja?

Tehnik 4. februar 2015
/PublishingImages/sony-xperia-z4-tablet-ultra-1-hero.jpg

Pri proizvajalcih mobilnih naprav je že vseskozi močno viden trend povečevanja zaslonov. Ne samo da imajo njihovi mobiteli vedno večje zaslone, tudi tablice jih imajo. V letošnjem letu bomo, kot vse kaže, dobili več tablic, ki bodo imele zaslone s kar okoli 13-palčno (33-centimetrsko) diagonalo. Dve takšni naj bi nam ponudila Apple in Samsung, eno pa verjetno tudi Sony. Ta naj bi nam ponudil tablico Xperia Z4 Tablet Ultra (na slikah Xperia Z3 Tablet Compact), katere zaslon naj bi imel kar 12,9-palčno (32,8-centimetrsko) diagonalo in visoko ločljivost. Tudi po ostalih strojnih specifikacijah naj bi bila vrhunska. Apple in Samsung, pazita se.

 

Omenjeni 12,9-palčni zaslon tablice Xperia Z4 Tablet Ultra naj bi se ponašal z ločljivostjo kar 2.400 x 3.840 slikovnih točk. Ob takšni diagonali ta ločljivost prinese 351 slikovnih točk na palec, kar je za tablico izredno veliko. Tudi ostale specifikacije nam narišejo nasmeh na obraz. Pod ohišjem naj bi se nahajal zmogljiv procesor Snapdragon 810 s frekvenco 2,86 GHz, kar 6 GB RAM pomnilnika, 64 GB internega spomina in baterija s kapaciteto neverjetnih 12.000 mAh.

 

Za tablico Xperia Z4 Tablet Ultra se je najprej govorilo, da bo šla v prodajo močno pred poletjem, zadnje informacije pa pravijo, da bo šla v prodajo šele v začetku poletja oziroma ob koncu pomladi. Obstaja možnost, da jo bomo na prodajnih policah videli že maja, a ne bomo presenečeni, če jo bomo videli šele enkrat junija ali julija. Nekoliko bo torej treba še počakati, a če informacije o njenih specifikacijah držijo, bo potrpežljivost poplačana.

Vir: androidinfo.net

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. februar 2015
2379
10. februar 2015
Vrhunska tablica Xperia Z4 Tablet Ultra že maja?
Android