Vrhunski G3 dobil bratca G3 Beat/G3 s

Tehnik 18. julij 2014
/PublishingImages/lg-g3-beat-hero.jpg

Nedavno smo na Tehniku pisali o neuradno napovedanih izpeljankah mobitela LG G3. Med drugim smo omenjali tudi mobitel G3 Beat, a kakšnih podrobnejših informacij o njem vam takrat še nismo mogli postreči. Sedaj vam jih lahko, saj je LG uslišal naše želje in ga uradno predstavil. Še preden vam jih podamo, razčistimo, zakaj smo v naslovu članka poleg imena G3 Beat napisali še ime G3 s. LG se je odločil, da bo mobitel na različnih trgih tržil pod različnim imenom. Po našem mnenju bi bilo sicer bolje, če bi bil povsod znan pod enakim, saj bi bilo tako manj zmešnjav. Kakorkoli že, v Evropi in v Skupnosti neodvisnih držav ga bomo poznali pod imenom G3 s, drugod po svetu pa kot G3 Beat. Ker bo pri nas poznan kot G3 s, ga bomo v nadaljevanju članka imenovali tako.

 

Pogled na LG-jevega novinca nam takoj daje vedeti, kje je dobil svoje gene. Tako kot G3 tudi G3 s prinaša izjemno tanke robove na sprednjem delu in ukrivljen zadnji del, ki zagotavlja izjemno dobro držo. Se pa od G3-ja precej razlikuje po dimenzijah. Je krajši (137,7 mm), ožji (69,6 mm) in debelejši (10,3 mm). Tisti, ki imate manjše dlani, boste teh mer verjetno bolj veseli. Je tudi za 13 gramov lažji (134 g) od svojega brata.

G3 s se ponaša z nekoliko manj zmogljivo strojno opremo kot G3. Na zunanji strani se nahaja 5-palčni (12,7-centimetrski) IPS-zaslon z ločljivostjo 1.280 x 720 (294 pik na palec). V njegovi neposredni bližini je kamera z 1,3 MP, ki nam omogoča prav poseben način izdelave »selfijev«. Ko pred njo stisnemo dlan v pest, nas tri sekunde za tem slika. Ali je takšen način boljši kot klasičen, pri katerem s palcem lovimo gumb za slikanje, presodite sami. Na zadnji strani je kamera z 8 MP, ki se lahko pohvali z dvema zelo zanimivima funkcionalnostima. Prinaša laserski avtomatski fokus, ki precej hitreje fokusira predmete, kot smo bili to vajeni doslej. Omogoča nam tudi prav poseben način izdelave slik. Na zaslonu se moramo le dotakniti objekta, za katerega želimo, da je najbolj izostren, in trenutek za tem nam že izdela sliko.

V notranjosti mobitela se nahaja 1,2-GHz 4-jedrni procesor Snapdragon 400 ter 1 GB RAM. Upajmo, da je to dovolj, da operacijski sistem Android 4.4.2 in aplikacije tečejo zadovoljivo gladko. Tisti, ki od svojega mobitela zahtevate zelo hitro delovanje, boste verjetno naredili boljšo potezo, če boste kupili G3, saj ima ta vgrajeno precej močnejšo procesorsko zverino in precej več RAM-pomnilnika. Za shranjevanje datotek je na voljo 8 GB internega spomina. To je sicer občutno manj kot pri G3, ki ga ima 16 GB oziroma 32 GB, a to ne bi smel biti večji problem, saj lahko manko prostora hitro rešimo z vstavitvijo Micro SD-kartice.

 

G3 s prinaša zelo zanimivo pametno tipkovnico, ki smo jo že lahko videli pri LG-jevih izdelkih. Ta spremlja naše tipkarske navade in nam na podlagi tega omogoča, da pri pisanju takšnih in drugačnih vsebin naredimo kar 75 % manj napak. G3 s se pohvali tudi z dobro povezljivostjo. Podpira Bluetooth 4.0, 4G LTE, USB 2.0 in NFC.

LG je G3 s pripravil v treh barvnih različicah, in sicer v črni, beli in zlati. Kupci na južnokorejskem trgu si svojo lahko že kupijo, saj ga je LG v tamkajšnje trgovine poslal takoj po uradni predstavitvi. Na številnih drugih trgih ga bomo lahko ugledali v prihajajočih tednih. Upajmo, da ga bomo kmalu zasledili tudi na našem dvomilijonskem.

Vir: lgnewsroom.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. julij 2014
2113
23. julij 2014
Vrhunski G3 dobil bratca G3 Beat/G3 s
Android