Vrhunski mobitel One M9 dobil brata One M9+

Tehnik 9. april 2015
/PublishingImages/htc-one-m9-plus-hero.jpg

HTC je v začetku marca javnosti razkril zmogljiv mobitel One M9, ki bo gotovo eden resnejših kandidatov za najboljši mobitel v letošnjem letu. Sedaj pa nam je predstavil še posebno izpeljanko tega mobitela z imenom One M9+. Žal ta, kot vse kaže, ne bo povsod na voljo.

 

Čeprav je bil novi One M9+ predstavljen le dober mesec po modelu One M9, prinaša precej drugačno strojno opremo. Že pri njegovi zunanjosti najdemo tri zelo opazne razlike. Prva je bralnik prstnih odtisov, ki ga je HTC postavil na njegovo sprednjo stran spodaj. Zanimivo pri tem bralniku je, da ni pomembno, iz katere smeri položimo prst nanj, saj naj bi naš odtis prepoznal ne glede na smer. Na sprednji strani se pri novincu bohoti tudi nekoliko večji, 5,2-palčni (13,2-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 2K (One M9 ima 5-palčni zaslon z ločljivostjo 1080 p). Tretjo razliko pa najdemo na zadnji strani, kjer ima One M9+ namesto ene kar dve kameri. Osrednja ima precej visokih 20 MP.

HTC je v One M9+ vstavil drug procesor. Namesto procesorja Snapdragon 810, ki ga najdemo pri One M9, je v novinca vgradil MediaTekov procesor Helio X10, ki prav tako ni od muh. Za ljubitelje selfijev je na sprednjo stran vgradil kamero UltraPixel s samodejno osvetlitvijo, ki naj bi se dobro odrezala tako v bolj kot tudi manj osvetljenih prostorih.

Kot lokacijo prodaje mobitela One M9+ HTC omenja samo Kitajsko. Informacij o tem, ali bo na voljo še na kakšnih drugih trgih, za zdaj nimamo.

Vir: blog.htc.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. april 2015
2461
13. april 2015
Vrhunski mobitel One M9 dobil brata One M9+
Android