Western Digital predstavil dve izjemno hitri kartici microSD

Tehnik 4. julij 2016
/PublishingImages/sandisk-256-hero.jpg

Western Digital je predstavil dve zelo zanimivi kartici microSD s kapaciteto 256 GB. Prva se imenuje SanDisk Extreme microSDXC UHS-I, druga pa SanDisk Ultra microSDXC UHS-I Premium Edition. Gre za izjemni kartici z ogromno prostora za shranjevanje datotek, obenem pa sta tudi zelo hitri.

Kartica SanDisk Extreme microSDXC UHS-I s kapaciteto 256 GB omogoča branje podatkov s hitrostjo do 100 MB/s, zapisovanje pa s hitrostjo do 90 MB/s, s čimer trenutno velja za najhitrejšo kartico v svojem razredu. Kartica SanDisk Ultra microSDXC UHS-I Premium Edition s kapaciteto 256 GB, ki je zelo primerna za uporabnike tablic in mobitelov z Androidom, je prav tako zelo hitra, saj omogoča branje podatkov s hitrostjo do 95 MB/s.

 

Kartica SanDisk Extreme microSDXC UHS-I s kapaciteto 256 GB bo šla v prodajo v zadnji četrtini letošnjega leta, predvidoma pa bo na voljo na številnih koncih sveta. Druga kartica gre v prodajo v avgustu. Tudi to lahko pričakujemo na številnih svetovnih trgih. In cena obeh kartic? Ne bo nizka. Za prvo bo potrebno v ZDA odšteti približno 200 dolarjev (okrog 180 evrov), za drugo pa okrog 150 dolarjev (okrog 135 evrov).

Vir: SanDisk

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. julij 2016
3045
4. julij 2016
Western Digital predstavil dve izjemno hitri kartici microSD