Windows 10 Mobile bo na voljo v mesecu ...

Tehnik 9. oktober 2015
/PublishingImages/windows-10-mobile-mesec-hero.jpg

Operacijski sistem Windows 10 je na osebnih računalnikih in tablicah na voljo že kar nekaj tednov, na mobitelih pa ga še vedno ni. Pred časom se je omenjalo, da na mobitele prihaja enkrat v novermbru, a takrat ga očitno še ne bo. Iz Microsofta so namreč sedaj sporočili, da bo na voljo šele v decembru. Natančnega dneva razpoložljivosti niso navedli.

 

Windows 10 Mobile, kakor se Microsoftov nov operacijski sistem imenuje na mobitelih, bo uporabnikom mobiletov nudil kar nekaj uporabnih funkcionalnosti. Ti bodo lahko v njem hitreje prišli do nedavno nameščenih aplikacij, kot so pri Windows Phone-u, na njegovo namizje bodo lahko nameščali ozadja (slike), uporabljali bodo lahko njegovo novo orodje za pretvarjanje govora v tekst, dostopali bodo lahko do precej bolj dodelanega kotička za obvestila in hitre nastavitve, kot ga ima Windows Phone, in še bi lahko naštevali.

Za pričakovati je, da bo Windows 10 Mobile možno naložiti na številne novejše mobitele Lumia. Verjetno pa ga bo podpirala tudi kakšna starejša Lumija.

Ko smo že ravno pri Microsoftu. Če ste morda spregledali, naj povemo, da je imel ta teden predstavitveni dogodek, na katerem nam je predstavil cel kup novih naprav. Predstavil nam je prej omenjeni Lumiji 950 in 950 XL, Lumijo 550, tablico Surface Pro 4, prenosnik Surface Book, pametno zapestnico Band 2 ter v akciji vnovič pokazal očala HoloLens. Več o njegovem dogodku si preberite tukaj.

Vira: facebook.com, youtube.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. oktober 2015
2707
13. oktober 2015
Windows 10 Mobile bo na voljo v mesecu ...
Windows Phone 8