Windows 10 lahko na trgu pričakujemo poleti

Tehnik 20. marec 2015
/PublishingImages/windows-10-poleti-hero.jpg

Microsoft natančnega prihoda operacijskega sistema Windows 10 na trg do sedaj še ni izdal, smo pa ravnokar izvedeli vsaj okviren čas njegovega prihoda. Kot pravi Microsoftov izvršni podpredsednik skupine za operacijske sisteme, Terry Myerson, bo sistem na voljo enkrat tekom letošnjega poletja. Povedal je tudi, da ga bo mogoče kupiti v kar 190 državah sveta in da bo preveden v 111 jezikov, med katerimi, verjamemo, bo tudi slovenski jezik.

 

Microsoft se je o težko pričakovanem operacijskem sistemu Windows 10 do sedaj že večkrat razgovoril. Prvič ga je predstavil lani jeseni. Takrat nam je razkril, da lahko Windows 10 teče na različnih napravah, na osebnih računalnikih, pametnih telefonih in tabličnih računalnikih. Seveda se od naprave do naprave nekoliko razlikuje, saj je logično, da na mobitelih ne more izgledati enako kot na osebnih računalnikih. Na jesenski predstavitvi sistema Windows 10 je Microsoft med drugim tudi razkril, da prinaša nazaj gumb Start, da zna aplikacije iz spletne trgovine Windows Store odpirati v manjših oknih in da omogoča uporabo več namizij.

 

V začetku letošnjega leta je Microsoft pripravil precej velik predstavitveni dogodek, na katerem pa ni govoril samo o novostih pri Windowsu 10, ampak tudi o očalih HoloLens in interaktivni tabli Surface Hub. V zvezi z Windowsom 10 je takrat med drugim razkril, da ima vgrajeno digitalno asistentko Cortano, hkrati pa je predstavil svoj nov brskalnik, ki je trenutno poznan s kodnim imenom Project Sparta. Dober mesec dni nazaj pa se je na svojem blogu precej razgovoril o različici Windowsa 10 za mobitele in tablice. Med drugim je povedal, da ta omogoča nameščanje ozadij (slik) na namizju in da prinaša zelo dodelan kotiček za obvestila in hitre nastavitve.

Vir: blog.microsoft.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
20. marec 2015
2437
26. marec 2015
Windows 10 lahko na trgu pričakujemo poleti
Windows Phone 8