Xiaomi predstavil izjemno zmogljiv in ugoden Mi4

Tehnik 28. julij 2014
/PublishingImages/xiaomi-hero.jpg

Še ne tako dolgo nazaj smo se zelo pogosto pritoževali nad kakovostjo kitajskih izdelkov, danes pa se moramo vse pogosteje ugrizniti v jezik, saj nam ta azijska država ponuja vedno večjo kakovost. Tudi na trgu mobilnih naprav z vedno kakovostnejšimi napravami kaže svojo vse večjo moč in tako dela veliko sivih las direktorjem gigantov, kot so Apple, Samsung, LG in Sony. Nekaj novih sivih las bi jim lahko sedaj naredil tudi mobitel Mi4 proizvajalca Xiaomi, ki nam za izjemno ugodno ceno ponuja odlične specifikacije.

 

Mi4 ima vgrajen zelo zmogljiv 2,5 GHz, 4-jedrni procesor Sanpdragon 801 in 3 GB RAM-pomnilnika. Gre torej za enak procesor in enako količino RAM-pomnilnika, kot ju ima trenutno eden najbolj opevanih mobitelov LG G3. Za »selfije« in video pogovore skrbi na sprednjem delu vgrajena kamera z zelo visokimi 8 MP, za ostale slike in video posnetke pa je na zadnjem delu kamera s 13 MP. Njegov zaslon se ponaša s 5-palčno (12,7-centimetrsko) diagonalo in več kot zadostno ločljivostjo 1920 x 1080 (441 pik na palec). Tu je še 16 oziroma 64 GB internega spomina ter baterija s 3.080 mAh, ki naj bi brez težav zadostovala za več kot enodnevno uporabo mobitela brez polnjenja. Seveda, če ne gremo pri njegovi uporabi v ekstreme.

Tudi ko beseda nanese na izgled tega kitajskega malčka, ne moremo reči nič kritičnega. Za večjo atraktivnost mu je Xiaomi dodal kovinski stranski del in izredno tanka robova levo in desno od zaslona. Tisti, ki radi menjajo pokrovčke na zadnjem delu mobitela, lahko to storijo s pokrovčki, oblečenimi v različne materiale (npr. v usnje).

Verjetno bi radi slišali še ceno. Glede na to, kaj nam Mi4 ponuja, je ta neverjetno nizka. Različica s 16 GB internega spomina stane brez vezave le preračunanih 240 evrov, različica s 64 GB pa 300 evrov.

Vir: http://thedroidguy.com/.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
28. julij 2014
2128
31. julij 2014
Xiaomi predstavil izjemno zmogljiv in ugoden Mi4
Android