YouTube videi v 60 sličicah na sekundo tudi na mobilnih napravah

Tehnik 3. julij 2015
/PublishingImages/youtube-mobile-60fps-hero.jpg

V spletni različici YouTuba je možno video posnetke že nekaj časa predvajati v 60 slikah na sekundo. Seveda, če so tako posneti. Od sedaj naprej se jih lahko v takšnem načinu predvaja tudi v obeh mobilnih aplikacijah YouTube. Torej v tisti za Android in v tisti za iOS.

 

Za možnost predvajanja videov v 60 slikah na sekundo uporabnikom ni potrebno naložiti kakšne nove različice mobilne aplikacije YouTube, temveč jim je takšno predvajanje omogočeno že v njihovi obstoječi različici. Možno sicer je, da nekaterim uporabnikom mobilnih naprav zadeva ta hip še ne deluje, a bo tudi njim v bližnji prihodnosti. Novosti, ki jih naredijo razvijalci, namreč velikokrat ne dosežejo vseh uporabnikov hkrati, ampak jih najprej dobijo nekateri, nato še preostali.

V kolikor videov, ki se predvajajo v 60 slikah na sekundo, še niste gledali na svojem osebnem računalniku oziroma na mobilni napravi, jih le dajte. Opazili boste, da je pri njih izkušnja gledanja povsem drugačna, kot če si zavrtite video s 24 slikami na sekundami (večje razlike ne boste opazili le, če imate monitor z visoko frekvenco). Videi v 60 slikah na sekundo se zdijo izjemno tekoči. Še posebej kakšne športne prenose je pravi užitek gledati v takšni količini slik.

Vira: androidauthority.com, plus.google.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. julij 2015
2575
3. julij 2015
YouTube videi v 60 sličicah na sekundo tudi na mobilnih napravah
Android, iOS