Z aplikacijo Iris do manj nesreč pri uporabi mobilne naprave med hojo

Tehnik 25. maj 2015
/PublishingImages/iris-app-hero.jpg

Ko se danes sprehodiš po Ljubljani ali po kakšnem drugem slovenskem mestu, okrog sebe opaziš nemalo ljudi, ki zatopljeno zrejo v ekran svoje mobilne naprave. Vse lepo in prav, če to počnejo takrat, ko sedijo ali stojijo na mestu. Ni pa malo takšnih, ki to počnejo med hojo, kar pa zna biti nevarno, saj lahko v tem primeru hitro spregledajo kakšne ovire na poti ali, bognedaj, cestni promet. Za slednje je sedaj na voljo zanimiva aplikacija z imenom Iris, ki jim omogoča boljši pregled dogajanja v okolici medtem, ko hodijo in berejo spletne strani, e-pošto ... Zaradi nje bodo imeli zagotovo manj nesreč, nekaj pa jih bo še zagotovo, saj tudi ta aplikacija ni popolna. Za uporabnike je še vedno najbolje, da svoje naprave med hojo pospravijo v žep oziroma gledajo na njih samo kratek čas. Tudi na Tehniku to zagovarjamo.

 

Kako aplikacija Iris deluje? Iris vključi zadnjo kamero na mobilni napravi ter njeno sliko kombinira s sliko aplikacije (ali operacijskega sistema), ki je v tistem hipu na mobilni napravi še odprta. Uporabnik tako med hojo na zaslonu hkrati vidi dogajanje pred sabo in dogajanje v odprti aplikaciji. Katera slika mu je bolj in katera manj vidna na zaslonu, lahko določi sam.

Aplikacija Iris je bila narejena samo za Android in jo je že možno najti na Google Playu. V osnovi je brezplačna, če želimo, pa lahko še nekaj malega doplačamo in odklenemo vse njene funkcionalnosti. S tem dobimo na primer različne barvne filtre, ki še izboljšajo vidnost dogajanja pred nami.

Vir: play.google.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
25. maj 2015
2520
27. maj 2015
Z aplikacijo Iris do manj nesreč pri uporabi mobilne naprave med hojo
Android, iOS