Z aplikacijo Pixel Battery Saver Booster do daljše avtonomije baterije

Tehnik 9. marec 2015
/PublishingImages/pixel-battery-saver-booster-hero.jpg

Mobilne naprave so z leti napredovale skoraj v vseh pogledih. Dobile so precej močnejše procesorje, več RAM pomnilnika, boljše zaslone … Še vedno pa šepajo pri baterijah. Že res, da imajo te vse večjo kapaciteto, a dejstvo je, da se še vedno pogosto izpraznijo pred zaključkom dneva. Pri tej težavi si lahko pomagamo na dva načina. Lahko dokupimo rezervno baterijo in jo vedno nosimo s seboj. Seveda, če naša naprava sploh omogoča zamenjavo baterije. Pomagamo pa si lahko tudi z različnimi aplikacijami, ki znajo podaljšati avtonomijo baterij. A katero aplikacijo iz široke množice izbrati? Če ste uporabnik Androida, z aplikacijo Pixel Battery Saver Booster zagotovo ne boste zgrešili.

 

Omenjena aplikacija deluje precej drugače kot ostale. Avtonomijo baterije podaljšuje tako, da ugasne določene slikovne točke (piksle) na zaslonu. To najbolje počne na zaslonih AMOLED, dobro pa učinkuje tudi pri nekaterih drugih. Žal na določenih napravah oziroma zaslonih, kot pravi njen razvijalec, ne deluje. Upajmo, da vaša ne bo med njimi. Na Tehniku z njenim delovanjem sicer nismo imeli težav.

Kako učinkovita bo aplikacija Pixel Battery Saver Booster pri zmanjševanju porabe energije, je v največji meri odvisno od nas. V nastavitvah moramo namreč sami izbrati, koliko slikovnih točk naj izklopi. Če želimo, da malo, prihranek pri energiji ne bo prav velik. Drugače pa je, če določimo, naj izklopi veliko slikovnih točk. V tem primeru sicer na ekranu dobimo zelo neostro sliko, a verjemite, ko boste na 5 % baterije in daleč od doma, vas kockasta slika ne bo prav nič motila.

Vir: play.google.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. marec 2015
2416
12. marec 2015
Z aplikacijo Pixel Battery Saver Booster do daljše avtonomije baterije
Android