Z novo aplikacijo Microsoft Pix do boljših slik na iPhonih

Tehnik 29. julij 2016
/PublishingImages/microsoft-pix-hero.jpg

Bi radi, da bi vaš iPhone oziroma iPad izdeloval še lepše slike? Lahko jih. Microsoft je za iOS ravnokar predstavil zelo zanimivo aplikacijo za kamero z imenom Microsoft Pix, ki s pomočjo vgrajene umetne inteligence izdeluje lepše posnetke kot osnovna aplikacija za kamero na iOS-u. Preizkusite jo.

 

Microsoft Pix deluje na prav poseben, a učinkovit način. Ko uporabnik aplikacijo zažene, začne ta takoj spremljati in prilagajati nekatere nastavitve glede na okolico snemanja. Ko uporabnik nato pritisne na gumb za izdelavo slik, aplikacija izdela številne slike (nekaj jih izdela, še preden uporabnik pritisne na gumb) in nato izbere eno ali več najboljših slik glede na lastne kriterije ter izbrane slike obenem še optimizira. Aplikacija Microsoft Pix slike izbere po različnih kriterijih, pri čemer upošteva npr. ostrino, odprte ali zaprte oči pri osebah na slikah … Ko aplikacija Microsoft Pix zazna zanimiva premikanja, uporabniku poleg ene ali več najboljših slik ponudi tudi nekakšno živo sliko – sliko, na kateri so določeni objekti v gibanju. To je videti precej zanimivo.

Aplikacija Microsoft Pix je že na voljo za iOS. Dobite jo lahko v spletni trgovini App Store oziroma na tem naslovu. Aplikacija deluje tudi na nekoliko starejših Applovih mobilnih napravah, npr. na iPhonu 5S.

Vira: Microsoft, Microsoft Pix

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. julij 2016
3090
29. julij 2016
Z novo aplikacijo Microsoft Pix do boljših slik na iPhonih