Za očala Vive v manj kot 10 minutah oddanih več kot 15 tisoč prednaročil

Tehnik 4. marec 2016
/PublishingImages/htc-vive-prednarocila-hero.jpg

HTC je ta teden začel pobirati prednaročila za svoja očala Vive. Prvi odziv kupcev je bil precej soliden. Shen Ye, ki pri HTC-ju deluje na področju navidezne resničnosti, je na svojem Twitter profilu zapisal, da so v prvih desetih minutah predprodaje oziroma še prej za omenjena očala prejeli več kot 15 tisoč prednaročil. Ni malo. Verjetno se je številka prejetih prednaročil do tega trenutka še močno dvignila.

Očala Vive sicer niso prav poceni, tako da vseeno ni za pričakovati, da jih bo HTC prodal v več deset milijonih primerkih. Njihova cena v predprodaji namreč znaša 899 €, kar res ni malo. Za primerjavo, Samsungova očala Gear VR, ki se jih sicer lahko uporabi samo v kombinaciji z določenimi mobiteli, se dobi že za dobrih 100 €. Da ne govorimo o očalih Cardboard, ki se jih dobi za še precej manj denarja.

 

Vsi prednaročniki sicer lahko očala Vive pričakujejo v svojem nabiralniku enkrat po 5. aprilu. S tem dnem jih bo namreč HTC začel pošiljati naokrog.

V letošnjem letu bomo dobili še nekatera druga zanimiva očala za prikazovanje navidezne resničnosti. Izpostaviti velja Sonyjeva PlayStation VR in pa Oculusova Rift.

Vira: twitter.com/shen, blog.htcvive.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. marec 2016
2882
4. marec 2016
Za očala Vive v manj kot 10 minutah oddanih več kot 15 tisoč prednaročil