Zanimive naprave, ki naj bi prišle v letu 2017

Tehnik 29. december 2016
/PublishingImages/naprave-1-2017-hero.jpg

Nedavno smo objavili članek, v katerem smo vam predstavili nekaj zanimivejših mobitelov, ki (verjetno) prihajajo v letu 2017. Spodaj pa smo pripravili še spisek zanimivih naprav, ki niso mobitel in ki naj bi v prihodnjem letu ugledale luč sveta.

iPadi Pro

Omenja se, da bo Apple marca predstavil kar tri nove iPade Pro, ki bi po neuradnih informacijah lahko imeli 9,7-, 10,9- in 12,9-palčni zaslon. Od te trojice bo morda še posebej zanimiv iPad z 10,9-palčnim zaslonom, ki bi lahko imel izredno tanke robove pri zaslonu.

Galaxy TabPro S2

Enkrat v prihodnjem letu bo verjetno predstavljena še ena izjemno zanimiva tablica, in sicer Samsungova Galaxy TabPro S2, ki bo nasledila zelo kakovostno tablico Galaxy TabPro S (na sliki). Omenja se, da bi Galaxy TabPro S2 lahko imela zadnji procesor Intel Core M ter 12-palčni (30,5-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 1.440 x 2.160 slikovnih točk (216 slikovnih točk na palec). Za pričakovati je, da bo ta novinka imela tudi Windows 10.

 

No, pa da ne pozabimo omeniti še ene Samsungove prihajajoče tablice - Galaxy Tab S3, ki bo prav tako imela vrhunsko strojno in programsko opremo (namesto Windows 10 bo skoraj zagotovo imela Android). Galaxy Tab S3 bi bila lahko predstavljena enkrat v prvi četrtini prihodnjega leta.

Project Scorpio

Microsoft bo predvidoma v zadnji četrtini prihodnjega leta predstavil novo igralno konzolo (na sliki Xbox One), ki je trenutno poznana pod imenom Project Scorpio (povsem možno je, da se bo konzola na trgu imenovala nekoliko drugače). Ta Microsoftova prihajajoča konzola naj bi podpirala igre v ločljivosti 4K in naj bi bila nasploh izjemno zmogljiva. Zmogljivejša naj bi bila tudi od Sonyjeve konzole PlayStation 4 Pro, ki je bila predstavljena letos septembra.

 

Googlovi pametni uri

V sredini letošnjega leta se je izvedelo, da Google razvija dve pametni uri, ki bi lahko poželi precej pozornosti, ko bosta predstavljeni in šli v prodajo. Pričakujemo lahko, da bosta obe Googlovi uri šli v prodajo enkrat v prvi četrtini prihodnjega leta. Ena od teh dveh ur naj bi bila nekoliko večja in debelejša (imela naj bi 43,5 mm premera in dobrih 14 mm debeline). Ta večja ura naj bi nudila tudi GPS in LTE povezljivost, poleg tega pa naj bi znala meriti srčni utrip. Manjša in tanjša ura naj bi imela 42 mm premera in 10,6 mm debeline. GPS-a in LTE povezljivosti naj ne bi imela. Za pričakovati je, da bosta obe uri imeli naložen Googlov prihajajoči operacijski sistem Android Wear 2.0.

Pixel 3

Google naj bi načrtoval v tretji četrtini prihodnjega leta izdati nov prenosnik Pixel, ki bi se lahko imenoval Pixel 3. Gre za prenosnik, ki bi lahko imel kot prvi prenosnik prednaložen prihajajoči operacijski sistem Andromeda. Če še ne veste, operacijski sistem Andromeda naj bi bil nekakašna kombinacija operacijskih sistemov Android in Chrome OS. Vsekakor pri Tehniku omenjeni prenosnik z nestrpnostjo čakamo. Upamo, da ga Google predstavi in izda čim prej v prihodnjem letu.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. december 2016
3290
29. december 2016
Zanimive naprave, ki naj bi prišle v letu 2017