Zapestnica Tago ali 16 odtenkov sive

Alenka Selčan 18. februar 2015
/PublishingImages/zapestnica-tago-hero.jpg

Ne, v začetku tretjega tisočletja za nakit ne zadostujejo več le drage kovine in dragoceni kamni. Smo v dobi pametne tehnologije, ko predmeti z zgolj osnovno funkcijo ne prepričajo več. V težnji za popolno animacijo predmetov vse več stvari opremljamo s senzorji in jih povezujemo v razvpiti internet reči, ki počasi, a vztrajno jemlje naša življenja v svoje roke.

A če je bila naloga prvega vala nosljive tehnologije, ki so ga zaznamovale predvsem športne zapestnice in pametne ure, slediti naši fizični aktivnosti, morda lahko kmalu pričakujemo nov val, kjer bosta človeška nečimrnost in ljubezen do mode pomembnejši od zbiranja raznoraznih podatkov.

In res, čemu bi morala biti nosljiva tehnologija vselej 'pametna', vedno na sledi našim aktivnostim in nas opominjati, ko ne dajemo vsega od sebe? Učinkovitost in optimizacija so močne in spodbudne besede, a včasih nemara pretežke, da bi si z njimi okovali zapestja. Včasih zadostuje, da je zapestnica, četudi opremljena z najnovejšo tehnologijo, zgolj kos nakita.

In prav to velja za zapestnico Tago. Morda res ni tako pametna, kot njene vrstnice, je pa čedna.

 

Ukrivljena zapestnica Tago se namesto z dragimi kamni ali filigranskim vzorcem ponaša z dinamičnim e-ink zaslonom, ki omogoča, da motiv na zapestnici lahko po mili volji spreminjamo in ga prilagajamo svoji obleki ali razpoloženju.

 

Nemara nekoliko spominja na tisti, skorajda pozabljen koncept Nokie Morph, pa vendar ni videti, da madžarski start-up teži k pametnejši različici zapestnice. Tago deluje drugače od pametnih ur ali fitnes zapestnic, saj za svoje delovanje ne potrebuje nobenega dodatnega gumba, nobenega USB kabla, niti baterije. Tago prav tako ne uporablja Bluetootha, temveč se ponaša z NFC tehnologijo.

Ko prek aplikacije izberemo poljubni vzorec, ki ga lahko v 16 odtenkih sive lahko ustvarimo celo sami, zadostuje, da za prenos dizajna in energije zapestnico približamo mobitelu.

Okvir Zapestnice Tago je na voljo v črni, srebrni in zlati barvi, lahko pa se odločimo tudi za dražjo različico v plemenitih kovinah. Akcijsko Indiegogo ponudbo so zgodnje srake že razgrabile, še vedno pa si jo lahko privoščite za slabih 260 $.

Če pa ste se odločili, da z zapestnico Tago ne nameravate zgolj polepšali zapestja svoje ljube, temveč tudi dokazati, da je vaša ljubezen vredna zlata, pa lahko zanjo odštejete tudi do 9999 ameriških dolarjev.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. februar 2015
2395
24. februar 2015
Zapestnica Tago ali 16 odtenkov sive
Android, iOS