Zmogljiv mobitel Xiaomi Mi5 naj bi prišel tudi v Evropo

Tehnik 12. marec 2015
/PublishingImages/xiaomi-mi4-hero.jpg

Ko se pri nas, v Sloveniji, pogovarjamo o mobitelih, beseda običajno nanese na mobitele podjetij Apple, Samsung, Microsoft (prej Nokia), Sony, LG, HTC in Motorola. Zelo malokrat pa se pogovarjamo o mobitelih podjetja Xiaomi. Razlog za to je seveda v tem, da se ti mobiteli na našem koncu doslej skoraj niso prodajali, saj se je Xiaomi doslej osredotočal predvsem na prodajo na kitajskem in indijskem trgu. No, kot vse kaže, se bo o njegovih napravah kmalu več govorilo. Na splet so namreč zašle informacije, ki pravijo, da naj bi ta, sicer tretji največji proizvajalec mobitelov na svetu (takoj za Samsungom in Applom) nameraval na evropski trg poslati svoj prihajajoči paradni mobitel Mi5 (na slikah njegov predhodnik Mi4). Ponudil naj bi ga v več državah naše celine, med drugim v Nemčiji in v Veliki Britaniji. Upajmo, da tu ne bo šlo za muho enodnevnico in da bomo prihajajoče Xiaomiove naprave videli tudi na našem koncu.

 

O tem, kakšen naj bi bil mobitel Mi5, se je na spletu že pisalo. Imel naj bi 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon z izredno visoko 4K-ločljivostjo, hitri 8-jedrni procesor, kameri z 20 in 5 MP in baterijo s kapaciteto 2.000 mAh. Strojne specifikacije bodo, kot vse kaže, vrhunske, a kar nas še bolj navdušuje, je cena, po kateri naj bi se prodajal. V prosti prodaji naj bi bilo treba zanj odšteti le približno 370 evrov.

Prodaja mobitela Mi5 bi se lahko začela junija. Pričakujemo, da bo najprej na voljo na domačem, kitajskem trgu, kmalu za tem pa ga lahko pričakujemo tudi na evropskem trgu.

Vira: androidinfo.net, xiaomi-mi.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
12. marec 2015
2424
17. marec 2015
Zmogljiv mobitel Xiaomi Mi5 naj bi prišel tudi v Evropo
Android