Znan datum predstavitve mobitela Galaxy S6

Tehnik 5. februar 2015
/PublishingImages/samsung-galaxy-s6-napoved-hero.jpg

Samsung je na svoji spletni strani javnosti ravnokar sporočil, da bo imel 1. marca ob 18.30 po našem času nov predstavitveni dogodek. Sicer ni razkril, kaj bo na njem predstavil, a prepričani smo, da bo to Galaxy S6. Sodeč po sliki, ki jo je v svoji najavi dogodka priložil, pa bi lahko predstavil tudi ukrivljeno različico Galaxyja S6, ki naj bi se imenovala Galaxy S Edge. Celotno predstavitev si bo mogoče ogledati na internetnem naslovu http://www.youtube.com/SamsungMobile.

 

Galaxy S6

O Galaxyju S6 je bilo v zadnjih tednih na spletu napisanega že ogromno. Mediji so se na široko razpisali o njegovih strojnih specifikacijah. Na tem mestu vam razkrivamo najpomembnejše. Na sprednji strani mobitela naj bi se nahajal 5- ali 5,2-palčni (12,7- ali 13,2-centimetrski) zaslon Super AMOLED z ločljivostjo 1.440 x 2.560 slikovnih točk. 4K-ločljivosti, ki se jo pri mobitelih vse bolj omenja, torej očitno ne bo. A te si, roko na srce, pri Galaxyju S6 niti ne želimo, saj bo njegov zaslon že ob ločljivosti 1.440 x 2.560 slikovnih točk sposoben izrisati 587 oziroma 565 slikovnih točk na palec, kar je več kot dovolj. Pri 4K-ločljivosti slika na njegovem zaslonu ne bi bila nič lepša, samo baterija bi dodatno trpela. Tega si pa seveda ne želimo.

Za pogon operacijskega sistema - zagotovo bo to Android 5.0 ali 5.1 - naj bi bili zadolženi 64-bitni 8-jedrni procesor, 3 ali 4 GB RAM pomnilnika in grafika Mali-T760MP6. Za shranjevanje datotek naj bi imel vgrajenih 32 GB internega spomina. To bi bilo povsem dovolj, glede na to, da bomo verjetno lahko vanj vstavili kartico microSD. Na sprednji strani naj bi se nahajala kamera s 5 MP, na zadnji pa kamera s 16 ali 20 MP. Pri osnovnih specifikacijah se omenja tudi podpora za LTE-omrežja kategorije 10.

 

Galaxy S6 naj bi bil opremljen z več zanimivimi bombončki. Eden izmed njih naj bi bil bralnik prstnih odtisov. Tega smo pri Samsungovih paradnih mobitelih sicer v preteklosti že videli. Najprej ga je aprila lani dobil Galaxy S5, oktobra pa še Galaxy Note 4. S6 naj bi imel priložene tudi slušalke vrhunskega proizvajalca Sennheiser. Sicer ni jasno, ali bodo te priložene ob vsakem Galaxyju S6 ali le pri posebni omejeni seriji.

Galaxy S6 naj bi bil, sodeč po informacijah na spletni strani SamMobile, odet v štiri barve. Poleg bele, zlate in temno modre barve naj bi bil na voljo tudi v precej nenavadni modrozeleni barvi.

Galaxy S Edge

Galaxy S Edge bo imel verjetno podobne strojne specifikacije kot Galaxy S6. Od njega se bo razlikoval v zaslonu, ki bo, seveda, ukrivljen. Za razliko od lani predstavljenega Galaxyja Note Edge naj bi bil njegov zaslon ukrivljen tako na levi kot na desni strani.

Galaxy S Edge naj bi imel podobno programsko opremo kot Galaxy Note Edge, z nekaj majhnimi spremembami. Tudi če bo obrnjen ležal na mizi ali kakšni drugi podlagi, naj bi uporabnikom prek stranskih ukrivljenih delov znal s posebno osvetlitvijo pokazati, da so prejeli klic ali obvestilo. Za izbrane kontakte naj bi si lahko uporabniki nastavili tudi poljubne barve, tako da bodo ti že na daleč videli, katera oseba jih je kontaktirala. Uporabniki naj bi lahko tudi določali, kateri izmed ukrivljenih delov zaslona naj bo osrednji. Sliši se zanimivo. Na Tehniku tega »ukrivljenca« že komaj čakamo!

Vira: samsungmobilepress.com, sammobile.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
5. februar 2015
2380
12. februar 2015
Znan datum predstavitve mobitela Galaxy S6
Android