Znan datum prihoda Windowsa 10

Tehnik 3. junij 2015
/PublishingImages/windows-10-datum-hero.jpg

Microsoft do danes ni razkril, kdaj točno bo Windows 10 na voljo uporabnikom. Marca je sicer dejal, da bo enkrat poleti, konkretnejšega datuma pa ni želel izdati. Sedaj je bil končno bolj konkreten. Pravi, da bo na voljo od 29. julija dalje. Najprej si ga bo možno naložiti samo na osebne računalnike in tablice, kasneje pa tudi na druge naprave. Kdaj bo na voljo na mobitelih, žal ne vemo.

 

Za uporabnike operacijskih sistemov Windows 7 in Windows 8.1 bo nadgradnja na Windows 10 popolnoma brezplačna. Vsi zainteresirani si lahko Windows 10 že rezervirajo, in sicer prek posebne ikone, ki se na omenjenih dveh sistemih pojavlja v opravilni vrstici na desni strani (glej sliko).

Windows 10 bo uporabnikom prinesel kar nekaj zelo uporabnih in dobrodošlih novosti. Deloval bo hitreje kot vse dosedanje različice Windows. Vgrajen bo imel dobri stari gumb Start, ki smo ga pri Windows 8 in Windows 8.1 še kako pogrešali. Vgrajeno bo imel tudi digitalno asistentko Cortano, ki jo poznamo iz mobilnih naprav z operacijskim sistemom Windows Phone, ter nov brskalnik Edge, s katerim želi Microsoft popraviti slab vtis, ki ga je v zadnjih letih pustil njegov Internet Explorer. Omeniti velja tudi možnost poganjanja aplikacij iz spletne trgovine Windows Store v manjših oknih. Novosti je sicer še kar nekaj, sčasoma pa bo Microsoft v sistem dodal še kakšno novo.

Vir: blogs.windows.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. junij 2015
2535
8. junij 2015
Znan datum prihoda Windowsa 10
Windows Phone 8