Znana strojna oprema Samsungove gigantske 18,5-palčne tablice

Tehnik 6. oktober 2015
/PublishingImages/samsung-18-5-tablica-hero.jpg

Že nekaj časa se ve, da nam Samsung pripravlja gigantsko tablico s kar 18,5-palčnim zaslonom (na naših slikah Galaxy Tab S2 9.7). O tem, kakšna bo celotna strojna oprema te tablice, se je v preteklosti že precej pisalo, a takrat še ni bilo čisto jasno, ali so bile informacije o opremi točne. Sedaj smo dobili točne.

 

Omenjena Samsungova gigantska tablica je bila ravnokar ujeta na spletni strani GFXBench, ki razkriva številno njeno strojno opremo. Kot pravi Evan Blass, zelo poznan twitteraš, ki redno razkriva informacije o prihajajočih mobilnih napravah, so navedene specifikacije iz GFXBencha popolnoma točne. Poglejmo si, kakšne so.

GFXBench pravi, da ima zaslon pri tej gigantski tablici nekoliko manj gigantsko ločljivost v višini 1.080 x 1.920 slikovnih točk (119 slikovnih točk na palec). Škoda, da se Samsung ni odločil za nekoliko višjo ločljivost. Samsungova gigantska tablica ima tudi 8-jedrni procesor Exynos s frekvenco 1,6 GHz, 2 GB RAM pomnilnika, 32 GB internega spomina ter sprednjo kamero z 2 MP (kamere na zadnji strani, zanimivo, ni). Tu je še baterija s kapaciteto 5.700 mAh, ki bo, upajmo da, ob enem polnjenju zdržala vsaj en dan. Sprva bo imela tablica naložen operacijski sistem Android 5.1.1. Verjamemo pa, da bo kasneje na njo možno po uradni poti naložiti tudi Android 6.0.

Vira: twitter.com, gfxbench.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
6. oktober 2015
2699
8. oktober 2015
Znana strojna oprema Samsungove gigantske 18,5-palčne tablice
Android