Znane nove informacije o iPhonu 6S

Tehnik 5. junij 2015
/PublishingImages/iphone-6s-ugibanja-hero.jpg

Po najnovejših neuradnih informacijah naj bi nam Apple v letošnjem letu predstavil kar tri mobitele – iPhona 6S in iPhona 6S Plus (na slikah) ter iPhona 6C. Za kupce bo verjetno najbolj zanimiv iPhone 6S, ki bo za marsikoga ravno prav velik in zelo zmogljiv. Po drugih dveh bodo kupci verjetno nekoliko manj posegali. iPhone 6S Plus bo namreč zaradi svoje velikosti za nekatere prevelik, iPhone 6C pa bo verjetno nekoliko manj zmogljiv in sestavljen iz nekoliko manj premium materialov, kar bo tudi odvrnilo določen krog kupcev. O iPhonu 6S in iPhonu 6S Plus je znanih že kar nekaj informacij in o nekaterih njunih specifikacijah smo na Tehniku že pisali. Sedaj smo dobili še nekatere nove o iPhonu 6S.

 

Kot smo na Tehniku že omenili, naj bi imel iPhone 6S boljšo osrednjo kamero kot njegov predhodnik. Sedaj smo izvedeli, da naj bi imela ta vgrajen vrhunski Exmor RS IMX230 senzor, ki ga je Sony javnosti predstavil novembra. Dobili smo tudi podatke za sprednjo kamero. Ta naj bi imela 2 MP. Izvedeli smo tudi, da naj bi bila ločljivost pri mobitelovem 4,7-palčnem (11,9-centimetrskem) zaslonu višja od prvotnih napovedi - 1.080 x 1.920 slikovnih točk, da naj bi mobitel v ponujal vsaj 32 GB velik interni spomin (prejšnja iPhona sta ga tudi 16 GB) ter da naj bi se ga lahko brezžično polnilo.

Stare informacije o iPhonu 6S pravijo, da bo imel tudi A9 procesor, 2 GB RAM pomnilnika, izboljšan senzor prstnih odtisov, tehnologijo Force Touch na zaslonu, veliko trdnost ter izboljšano kakovost zvoka pri izvajanju klicev.

iPhone 6S lahko na prodajnih policah pričakujemo jeseni. Prav možno je, da bo tja zajadral v septembru tako kot iPhone 6 in iPhone 6 Plus.

Viri: mobilesreview.co.in, 9to5mac.com, apple.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
5. junij 2015
2538
9. junij 2015
Znane nove informacije o iPhonu 6S
iOS