Znane specifikacije novega Samsungovega kovinskega mobitela

Tehnik 12. september 2014
/PublishingImages/samsung-kovinski-mobitel-hero.jpg

Samsung se pri ohišjih svojih mobitelov vse pogosteje odloča za uporabo kovine. Najprej smo kovinsko ohišje lahko videli pri avgusta predstavljenem modelu Galaxy Alpha (na sliki), v začetku tega meseca pa še pri modelih Galaxy Note 4 in Galaxy Edge. Kmalu lahko na trgu pričakujemo še tri tovrstne modele. O enem izmed njih je sedaj v javnost pricurljalo kar nekaj informacij. Precej manj pa je znanega o ostalih dveh.

 

O mobitelu s kodnim imenom SM-A500 so znane vse pomembnejše specifikacije. Vir blizu spletne strani SamMobile pravi, da je na večjem delu njegove zunanjosti kovina. Dosedanji Samsungovi kovinski mobiteli so imeli ta material samo ob strani. Vgrajen ima 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 720 x 1.280 točk, kameri z 8 MP in 5 MP, 4-jedrni procesor Snapdragon 400, 16 GB internega spomina z možnostjo razširitve s karticami microSD in baterijo z 2.330 mAh. Žal ni odporen na prah in vodo, prav tako nima vgrajenega senzorja srčnega utripa in bralnika prstnih odtisov. Če odštejemo kovinsko ohišje, se novinec torej ne more primerjati z modeloma Galaxy Note 4 in Galaxy Edge. Hierarhija Samsungove ponudbe bo pri vrhu ostala še naprej nespremenjena.

Za modela s kodnim imenom SM-A300 in SM-A700 se govori, da naj bi imela zaslona z dokaj nizko ločljivostjo. Pri prvem naj bi bila ta 540 x 960, pri drugem pa 720 x 1.280 slikovnih točk. Oba naj bi se lahko pohvalila z boljšima sprednjima kamerama, kot jih imajo Samsungovi dosedanji modeli.

Vira: sammobile.com, samsungmobilepress.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
12. september 2014
2203
18. september 2014
Znane specifikacije novega Samsungovega kovinskega mobitela
Android