Znani novi informaciji o gigantski tablici iPad Pro

Tehnik 18. junij 2015
/PublishingImages/ipad-pro-govorice-hero.jpg

Apple nam bo v relativno bližnji prihodnosti ponudil zanimivo tablico iPad Pro (na slikah iPad Air 2), ki bo s svojim 12,9-palčnim (32,8-centimetrskim) zaslonom precej večja od dosedanjih iPadov. Informacij o njej ta hip še nimamo veliko, nekaj malega pa jih vendarle imamo. Ravnokar smo dobili dve novi.

 

Razvijalec Hiraku Wang je v programski kodi operacijskega sistema iOS 9 našel informacijo, da bo imel zaslon pri iPadu Pro ločljivost bodisi 1.024 x 1.366 slikovnih točk bodisi 2.048 x 2.732 slikovnih točk. Bolj verjetno je, da bo imel slednjo ločljivost. Tako bi imel zelo solidnih 263 slikovnih točk na palec, kar ne bi bilo malo, bi bilo pa vseeno precej manj kot pri iPadu 3 mini, katerega zaslon ima 324 slikovnih točk na palec. Iz programske kode iOS-a 9 je bilo tudi ugotovljeno, da bo imel iPad Pro večjo navidezno tipkovnico kot prejšnji iPadi. No, to niti ni presenetljivo, glede na to, da bo njegov zaslon občutno večji.

Že pred časom smo v zvezi s to tablico izvedeli, da naj bi Apple zanjo izdelal tudi pisalo. To naj sicer ne bi bilo priloženo k vsaki tablici, ampak ga bo potrebno kupiti ločeno.

Natančen datum predstavitve iPada Pro ni znan. Povsem možno je, da nam ga bo Apple predstavil enkrat v jesenskih mesecih. Na Tehniku bomo o tem seveda poročali.

Vira: technobuffalo.com, appleinsider.com

​​

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. junij 2015
2557
24. junij 2015
Znani novi informaciji o gigantski tablici iPad Pro
iOS