Znani podatki o Galaxyju Note 5 in posebni povečani različici Galaxyja S6 edge

Tehnik 25. maj 2015
/PublishingImages/note-5-edge-vecji-hero.jpg

Pri Samsungu nikoli ne počivajo. Čeprav so nam še ne tako dolgo nazaj ponudili svoja nova paradna mobitela, Galaxyja S6 in Galaxyja S6 edge (na slikah), v ozadju že razvijajo nove vrhunske naprave. Veliko pozornosti ta hip posvečajo Galaxyju Note 5. Razvijajo pa še en vrhunski mobitel, ki je trenutno poznan še pod kodnim imenom Project Zero 2. Pri slednjem gre verjetno za posebno različico Galaxyja S6 edge. Tako o enem kot o drugem mobitelu je že znanih nekaj (neuradnih) informacij. Poglejmo, kaj pravijo.

 

Galaxy Note 5 naj bi imel vgrajen raven Super AMOLED zaslon z ločljivostjo 2K ali 4K. O diagonali njegovega zaslona ni podatkov, a za pričakovati je, da bo ta, tako kot pri zadnjih Galaxyjih Note, 5,7-palčna (14,5-centimetrska) ali celo večja. Pod ohišjem naj bi se nahajal zmogljiv 8-jedrni procesor Exynos 7422.

Mobitel s kodnim imenom Project Zero 2 naj bi bil podobno zmogljiv kot Galaxy S6 edge, od slednjega pa naj bi se razlikoval predvsem po velikosti. Govori se, da bo imel 5,4- oziroma 5,5-palčni (13,7- oziroma 14-centimetrski) Super AMOLED zaslon, ki bo, tako je kot tisti pri edgu, ob straneh ukrivljen. Čeprav naj bi bila diagonala zaslona podobno velika, kot je pri zaslonih Galaxyjev Note, pisalo S Pen pri tem mobitelu ni predvideno. Novinec naj bi bil opremljen še s 6-jedrnim procesorjem Snapdragon 808, zadnjo kamero s 16 MP in optičnim stabilizatorjem slike, sprednjo kamero s 5 MP ter 32 GB internega spomina.

Samsung naj bi oba mobitela predstavil na letošnjem sejmu IFA septembra v Berlinu.

Vira: sammobile.com, samsungmobilepress.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
25. maj 2015
2519
27. maj 2015
Znani podatki o Galaxyju Note 5 in posebni povečani različici Galaxyja S6 edge
Android