Znani podatki o HTC-jevem novem težkokategorniku Hima

Tehnik 8. december 2014
/PublishingImages/htc-hima-hero.jpg

Twitter že kar nekaj časa velja za enega izmed pomembnejših virov informacij o prihajajočih mobilnih napravah. Eden izmed glavnih profilov na njem, ki razkriva tovrstne informacije, je @upleaks. Ta je sedaj javnosti izdal podatke o HTC-jevem prihajajočem paradnem konju, ki bo slišal na ime Hima. Obenem pa je napovedal prihod še nekaterih drugih mobitelov.

 

Hima, prvi veliki naslednik mobitela One (M8) (na slikah), bo po napovedih @upleaksa prinesel odlične specifikacije. Strojno opremo bodo pri njem zastopali procesor Snapdragon 810 (4 jedra s taktom 2,0 GHz in 4 jedra s taktom 1,5 GHz), 3 GB RAM pomnilnika, 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 1.080 x 1.920 slikovnih točk (441 slikovnih točk na palec), zadnja kamera z 20,7 MP, sprednja kamera s 13 MP ali kamera UltraPixel s 4 MP in baterija z 2.840 mAh, programsko pa operacijski sistem Android 5.0 Lollipop, na katerega bo HTC naložil svoj uporabniški vmesnik Sense 7.0. Pričakujemo, da bo mobitel javnosti predstavljen na prihajajočem sejmu CES, na prodajne police pa naj bi zašel marca.

Kot poroča @upleaks, bo HTC kupcem ponudil tudi cenovno ugodnejšo različico Hime, poimenovano Hima Ace. Kakšnih podrobnejših informacij v zvezi s strojno opremo ni razkril. Napovedal pa je še prihod nekaterih novih mobitelov iz linije Desire. Je pa napovedal, da bo HTC vse novosti predstavil na prihajajočem sejmu CES. Kot vse kaže, bo začetek leta za tajvanskega giganta zelo ploden. Na Tehniku se ga že veselimo.

Vir: twitter.com/upleaks.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
8. december 2014
2307
10. december 2014
Znani podatki o HTC-jevem novem težkokategorniku Hima
Android