Ali ste vedeli … da lahko imate plačilno kartico VALÚ Mastercard® kar na mobitelu?

Tehnik 13. maj 2022 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/ali-ste-vedeli-valu-tehnik-maj22-hero.jpg

… lahko imate plačilno kartico VALÚ Mastercard® kar na mobitelu?

Drži, kartico lahko imate na mobitelu, za to pa potrebujete pametno denarnico VALÚ.

Kje lahko plačujem s kartico VALÚ Mastercard®? Tudi v tujini ali samo v Sloveniji, tako kot z VALÚ-jem?

S plačilno kartico VALÚ Mastercard® lahko plačujete v tujini in doma – pravzaprav povsod, kjer sprejemajo plačilne kartice Mastercard®, torej na fizičnih prodajnih mestih in na spletu.

Za to potrebujem pametno denarnico VALÚ. Kje pa jo dobim?

Preprosto, pametno denarnico oz. aplikacijo VALÚ poiščite v trgovini z aplikacijami – Google Play, App Store ali AppGallery – in jo prenesite na mobitel.

Res je preprosto, jo že imam. Ali imam torej tudi že kartico VALÚ Mastercard®?

Ne še, še čisto malo vam manjka. Najprej si ustvarite napredni profil, nato kartico VALÚ Mastercard® naročite kar v aplikaciji VALÚ. Prejeli jo boste po pošti na naslov, ki ste ga določili ob naročilu.

Konec meseca grem na dopust in bi kartico že rada uporabljala. Ali jo bom prejela pravočasno?

Odvisno, kdaj greste na dopust :), saj čas od naročila do dostave kartice lahko znaša do deset dni. Ko bo kartica uspešno naročena, boste na zaslonu opazili možnost aktivacije; opravili jo boste lahko, ko bo kartica prispela k vam.

Koliko pa stane kartica VALÚ Mastercard®?

V času nagradne igre VALÚ Mastercard® ,ki traja do 22. maja, lahko kartico naročite brezplačno, sicer je cena 8 EUR.

Kakšne nagradne igre?

V maju ima VALÚ nagradno igro, v kateri lahko dobite legendarni pony. Poleg legendarnega ponyja bomo izžrebali še nagrajenca, ki bosta prejela dobroimetje na računu VALÚ. Odgovoriti morate na 5 vprašanj in že ste v žrebu, namigi pa se skrivajo tudi na tej strani 😉

 

Kako sta sploh povezana pony in VALÚ Mastercard®?

Pony, ki ga lahko dobite v okviru nagradne igre, bomo pred tem preizkusili na dogodku Red Bull Goni Pony 4. junija na nori vožnji na Vršič. Pridružite se nam, pa čeprav samo za vzpodbujanje drugih. Tam bomo tudi podelili glavno nagrado 🚲

Prav, bom pohitela :) Ali lahko kartico uporabljam takoj, ko jo prejmem?

Skoraj takoj, le še aktivirajte jo v aplikaciji VALÚ. Potrdite gumb Aktiviraj, nato pa v mobilno aplikacijo prepišite zadnje štiri številke s kartice in že lahko povabite prijateljico na kosilo. Za brezstični nakup morate najprej opraviti še plačilo na POS-terminalu, tako da kartico vstavite v terminal, odtipkate PIN, in to je to. Potem lahko kartico uporabljate tudi brezstično.

Ali je kartica povezana z mojim tekočim računom? Od kje črpa denar za porabo na kartici?

Črpate iz pametne denarnice VALÚ, ki jo lahko polnite na različne načine: s plačilne kartice, VALÚ Monete, TRR-ja ali pa si v aplikaciji VALÚ nastavite samodejno polnitev računa.

Sedaj imam kartico VALÚ Mastercard® na mobitelu in pripravljena je za uporabo. Kako pa urejam stvari v zvezi s kartico? Z banko?

Ne, vse urejate na mobitelu, v aplikaciji VALÚ. Tudi stanje preverite v aplikaciji, na bankomatu pa tega ne morete. Lahko pa na bankomatih doma in v tujini dvigujete denar.

Grem v tujino. Moram storiti kaj posebnega ali lahko kartico normalno uporabljam?

Pred odhodom v aplikaciji omogočite poslovanje v tujini, kar pomeni, da v sklopu VALÚ Mastercard® izberete Omogoči poslovanje v tujini. Po prihodu domov lahko to možnost ponovno izključite.

Vse to zveni super, a koliko me bo kartica stala mesečno?

Mesečno nadomestilo je 1 EUR.

Kaj pa če mi telefon ukradejo?

Za čimprejšnjo blokado kartice lahko pokličete službo za pomoč uporabnikom VALÚ na brezplačno telefonsko številk +386 41 440 880. Kartico VALÚ Mastercard® pa lahko kadarkoli blokirate v aplikaciji ali na spletni strani Moj VALÚ. V aplikaciji, v sklopu VALÚ Mastercard®, izberete možnost Onemogoči.

Kaj pa, če imam kakšne težave in jih nikakor ne znam razrešiti. Kam se obrnem?

Lahko pišete na info@valu.si ali pokličete na +386 41 440 880 in vam bodo pomagali.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
13. maj 2022
5920
17. maj 2022
Ali ste vedeli … da lahko imate plačilno kartico VALÚ Mastercard® kar na mobitelu?