Amazon predstavil več novih pametnih zvočnikov Echo

Tehnik 3. oktober 2017
/PublishingImages/amazon-novosti-hero.jpg

Amazon je v zadnjih letih predstavil že kar nekaj tehnoloških naprav(ic). Zdaj je predstavil še nekaj novih, za katere verjamemo, da bodo med uporabniki dobro sprejete. Predstavil je kar tri nove pametne zvočnike Echo, poleg tega pa tudi svoj nov že tretji pretočni predvajalnik Fire TV. Poglejmo, kakšne so vse naštete naprave.

Echo Spot

Izmed vseh treh novih Echov je verjetno najbolj zanimiv Echo Spot, ki je opremljen s posebnim zaslonom, prek katerega bodo uporabniki lahko spremljali vreme, čas in podobno. Echo Spot je opremljen tudi s kamero, ki omogoča videoklice, ter zvočnikom. Na Echu Spot se nahaja digitalna asistentka Alexa, ki se jo lahko sprašuje ali pa se ji ukazuje takšne in drugačne stvari. Kupci v ZDA bodo do Echa Spot lahko prišli enkrat v decembru, in sicer za 129,99 dolarja, kar je približno 110 evrov.

 

Echo Plus

Drugi Echo, ki ga je Amazon predstavil, je Echo Plus. Ta je zelo sposoben in uporaben pametni zvočnik. Zna se zelo hitro povezati s pametnimi hišnimi napravami (luči, vrata …) in jih upravljati. Nekateri kupci bodo ob nakupu Echa Plus celo prejeli Philipsovo pametno žarnico. Naprava nudi 360-stopinjski zvok ter digitalno asistentko Alexo, ki je po novem še naprednejša. Echo Plus bo prve lastnike dobil prihodnji mesec. Njegova cena pa je postavljena na 149,99 dolarja, kar je približno 128 evrov.

 

Echo

Poleg omenjenih dveh Echov je Amazon predstavil še enega, ki se imenuje preprosto Echo. Ta novinec nudi kakovosten zvok (ima dva zvočnika, pri čemer je eden izmed njiju nizkotonec), lep dizajn ter digitalno asistentko Alexo. Prek njega lahko poslušamo glasbo s servisov Amazon Music, Pandora, Spotify, iHeartRadio in podobnih, dobimo odgovore na razna naša vprašanja ipd. Amazon bo Echa začel pošiljati kupcem že prihodnji mesec. Cena naprave? 99,99 dolarja, to je približno 85 evrov.

 

Echo Buttons

Amazon je, zanimivo, predstavil tudi posebne interaktivne gumbe z imenom Echo Buttons, prek katerih se lahko ob pomoči Alexe igra določene igre. Gumbi Echo Buttons se bodo prodajali v paketu po dva, in sicer za ceno 19,99 dolarja, torej približno 17 evrov. V prodaji jih lahko pričakujemo do konca leta.

 

Fire TV

Amazon je, kot smo omenili v uvodu, predstavil tudi svoj nov že tretji pretočni predvajalnik Fire TV, ki podpira tako ločljivost 4K kot tudi HDR. Ta novi predvajalnik ima priložen poseben daljinski upravljalec, prek katerega se lahko požene digitalno asistentko Alexo. Tudi pri tretjem Fire TV-ju je cena več kot konkurenčna. Amazon za novinca zahteva samo 69,99 dolarja oziroma približno 60 evrov. Kupcem ga bo začel dostavljati od 25. oktobra dalje.

 

In še ena vest iz Amazonovih logov. Amazon je skupaj z BMW-jem napovedal, da bo digitalna asistentka Alexa leta 2018 na voljo tudi v novih vozilih znamke BMW in MINI. To pomeni, da bomo lahko vozniki nove BMW-je in MINI-je upravljali še enostavneje. Torej pogosto kar z glasom, kar bo olajšalo vožnjo. Seveda, če si jih bomo lahko privoščili. Verjetno ne bodo poceni.

Vira: phx.corporate-ir.net, media.corporate-ir.net.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. oktober 2017
3678
3. oktober 2017
Amazon predstavil več novih pametnih zvočnikov Echo