Android 4.4 bo nosil ime čokolade KitKat!

Alja Isakovič 30. september 2013
/PublishingImages/android_kitkat-kip.jpg

Kot verjetno veš, vsaka nova različica Androida dobi tudi ljubkovalno ime po eni izmed slaščic. Imena se vrstijo po abecednem redu in ker je trenutno aktualen Jelly Bean, je naslednje na vrsti ime na črko K. Govorilo se je, da bo čast doletela Key Lime Pie (limonino tortico), a kaže, da bo limonca morala počakati na naslednjo rundo, saj bo Android 4.4 imenovan po čokoladici KitKat.

Priznam, da sem včeraj kar nekaj časa prebirala bloge in preverjala, ali novica res drži. Za razliko od drugih slastnih Android nadimkov, je namreč KitKat čisto prava znamka čokolade švicarskega podjetja Nestle. Presenečenje je tudi dejstvo, da naslednja večja različica Androida ne bo nosila številke 5.0, ampak bo ostala v razredu 4. Ponavadi novo začetno številko dobijo večje nadgradnje, tako da različica KitKat verjetno ne bo tako drastično drugačna od treh Jelly Bean-ov (4.1, 4.2 in 4.3), ki so se zvrstili od lanskega poletja. Oznaka 4.4 je sicer kar primerna za čokoladico KitKat, ki v klasičnem pakiranju ponuja 4 vrstice čokolade.

Po preverjanju raznih virov se je vseeno izkazalo, da Android 4.4 KitKat ni pozna prvoaprilska šala. Google je včeraj novo različico Androida napovedal ob najavi, da je bilo do sedaj po celem svetu aktivirana že milijarda Android naprav. Android KitKat pa je na Googlovem kampusu v sončni kaliforniji že dobil svojo skulpturo ter spletno stran, na kateri so predstavljene tudi pretekle slaščice.

Zanimivo pri vsem tem je, da ne gre za plačan dogovor med Nestlejem in Googlom. Predstavnik Androida je za BBC povedal, da je bil cilj preprosto narediti nekaj zabavnega in nepričakovanega. No, to jim je vsekakor uspelo. Nestle bo gotovo prodal precej KitKat čokoladic, ki bodo opremljene z Andyjem, priljubljeno zeleno maskoto Androida. Pri nakupu posebne serije čokoladic bo celo možno zadeti eno izmed tisoč tablic Nexus 7. Teh čokoladic bo na voljo 50 milijonov v 19-ih državah. Nekako sumim, da Slovenije ne bo med njimi, tako da se bo verjetno potrebno zanjo kam zapeljati.

Larry Page, so-ustanovitelj in trenutni šef Googla pa je na svoji Google+ strani že objavil sliko prav posebne KitKat čokolade v obliki Androida. Teh čokolad je po poročanju bloga The Verge na svetu le 500, nastajale pa so na skrivnostni lokaciji v Evropi. Navadni smrtniki bodo do teh čokolad verjetno težko prišli.

Se ti ob vsem tem že cedijo sline po čokoladi? Potem se raje izogni strani KitKat, ki podrobneje predstavlja tehnične specifikacije KitKat 4.4. Še bolj zabaven je promocijski video, ki v stilu Applovih predstavitev predstavlja KitKat, vključno z dimenzijami, vgrajeno podporo za pokončen in ležeč način in… No, poglej kar sam/a!​

 


Domiselnosti Googlu in Nestleju vsekakor ne manjka. Zaenkrat sicer še ni znano, kdaj bo Google podrobneje predstavil novosti nove različice Androida. Me pa skrbi, kako bom preživela naslednje leto poročanja o Androido, če bo treba v vsakem članku omenjati KitKat in objavljati slastne čokoladne slike. Naj bo torej zaenkrat poročanja o Andoridu 4.4 dovolj, moram nujno v trgovino ;)

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. september 2013
1867
3. oktober 2013
Android 4.4 bo nosil ime čokolade KitKat!
Android