Android Market je prenovljen

Jan Ferme 24. september 2013

Google je včeraj predstavil prenovljeno ključno aplikacijo - Android Market. Poleg nalaganja aplikacij so na Market dodali še možnost izposoje filmov in nakup knjig. Žal sta slednja trenutno samo za ZDA, vseeno pa vidimo prenovljeni del z aplikacijami, tako da se bom osredotočil nanj. Mislim, da je z novo verzijo Android Marketa Google napredoval tako oblikovno, kot z uporabniško izkušnjo.

Android Market po mojem mnenju zdaj izgleda celo bolje kot Applov App Store. Z novo posodobitvijo so predstavili ključne komponente, kot so Top paid (Najboljše plačane aplikacije), Top free (Najboljše brezplačne aplikacije), Top grossing (Najboljše hitro prodajane aplikacije), Top new paid (Najboljše nove plačane aplikacije), Top new free (Najboljše nove brezplačne aplikacije) in Trending (Popularne aplikacije). Med vsemi kategorijami se premikamo z drsenjem prsta v desno ali levo.

Bolj kot zgornje kategorije pri iskanju novih aplikacij pomagata kategoriji Staff picks (Izbor zaposlenih) in Editor's choice (Izbor uredništva). V teh dveh izborih so ponavadi res kvalitetne in uporabne aplikacije, ki jih je vredno namestiti na svoj telefon. Izgled novega Android Marketa malce spominja na Windows Phone 7 uporabniški vmesnik, kar sploh ne moti, prej navdušuje.

Google je že začel s posodabljanjem novega Android Marketa in bo pri tebi v nekaj dneh. Če pa si preveč neučakan/a, tako kot jaz, si ga pa lahko snameš iz direktne povezave: lts.cr/mDZ (klikni nanjo iz mobitela ali jo prepiši v mobilni brskalnik). Ko jo enkrat snameš, ji samo dovoli naj prepiše staro aplikacijo in to je to.

V komentarjih nam povej, kako si zadovoljen/a z novo verzijo Android Marketa!

[gallery link="file" orderby="title"]

Vir: AndroidPolice
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
781
24. september 2013
Android Market je prenovljen
Android