Angleška Wikipedia dobila še dodatno uporabno funkcionalnost

Tehnik 3. maj 2018
/PublishingImages/wiki-novo-maj18-hero.jpg

Snovalci Wikipedie so pred meseci v nekatere različice spletne enciklopedije (med drugim tudi na slovensko) dodali zanimivo funkcionalnost – možnost predogleda povezav. V zadnjih dnevih pa so to funkcionalnost dodali tudi na angleško različico spletne enciklopedije, ki jo uporablja tudi ogromno Slovencev.

V preteklosti smo morali na angleški Wikipedii povezave odpirati v novem zavihku v brskalniku oziroma klikniti nanje, tako da so se nam odprle v celoti. Po novem pa se lahko z miško samo postavimo nanje in odpre se nam majhno okno, v katerem dobimo predogled vsebine, ki je na povezavi. Zahvaljujoč novi funkcionalnosti nam tako pogosto ni več treba odpirati povezav, saj potrebne informacije, ki se nahajajo na njih, izvemo že v predoglednem oknu.

 

Če nam ni všeč, da nam angleška Wikipedija v majhnem oknu prikazuje predogled vsebin, lahko funkcionalnost tudi izključimo. Izključimo jo tako, da se s kurzorjem miške postavimo na neko povezavo in nato v prikazanem predoglednem oknu kliknemo na ikono v obliki zobatega kolesa ter nato označimo Disable, za tem pa kliknemo še na gumba Save in Done.

Vir: en.wikipedia.org.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. maj 2018
3998
3. maj 2018
Angleška Wikipedia dobila še dodatno uporabno funkcionalnost