Apex Legends: brezplačna videoigra, ki podira rekorde

Matej Ribič 25. februar 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/apex-legends-ribic-feb19-hero.jpg

Do sedaj smo gotovo že vsi slišali za videoigro Fortnite. Igra je obnorela predvsem mlajše občinstvo, pri tem pa nekoliko ujezila starše, saj so njihovi otroci vse več časa pred računalniki. Ne glede na to, kakšno je vaše mnenje o igri in njenemu vplivu, mislim, da se lahko vsi strinjamo, da je spremenila naš pogled na brezplačne igre in postavila visoke standarde, kar se tiče vsebine in kakovosti.

Igre dandanes vse bolj uspevajo kot storitve, saj si igralci želijo daljšo podporo in več vsebine, ki jo razvijalci prinašajo z rednimi posodobitvami. Tako močno podaljšajo življenjsko dobo iger, kot smo videli pri igri Rainbow Six Siege. Začela se je namreč nova doba povsem brezplačnih iger, kjer lahko denar zapravljamo le za »kozmetične« predmete in tako ni možno preprosto kupiti stvari, ki bi nam dale prednost pred drugimi igralci. Igralci smo tako na nek način v boju enakopravnejši, prav tako pa nismo več razdvojeni s »plačilnimi zidovi«. Ti so v preteklosti razdeljevali igralce glede na to, katero različico igre so kupili, kot na primer »Standard« in »Premium« v igrah serije Battlefield.

 

Respawn Entertainment je zadnji dve leti razvijal novo videoigro Apex Legends, ki jo je Electronic Arts na trg potihoma prinesel 4. februarja. Ta je imela že po slabemu tednu izdaje 25 milijonov registriranih igralcev in z načinom igre »Battle Royal« močno konkurira igrama PUBG in Fortnite.

 

Se še spomnite iger Titanfall? Apex Legends nadaljuje zgodbo po igrah Titanfall, kjer je več kot stoletna vojna med IMC (Interstellar Manufacturing Corporation) in policijo v vesolju, znani kot Frontier, opustošila mesta in izropala svetove. Nekoliko bolje jo je odnesla skupina oddaljenih planetov, imenovana Outlands, kar pa je pritegnilo tako raziskovalce kot tudi zločince, ki svoje razlike rešujejo v igrah Apex. Gre za krvav šport, kjer se Legende z vseh koncev meje borijo za denar, slavo in čast. Igra je tako zelo podobna igram Titanfall – tako po grafiki kot tudi hitrejšemu načinu igranja – žal pa tu ne bomo našli velikanskih robotov – Titanov.

 

V igri Apex Legends izberete svojega junaka oziroma »legendo«, kjer ima vsaka legenda določene posebne sposobnosti. Sprva imamo na voljo šest od osmih legend, dve je treba še odkleniti, jih bo pa več na voljo s prihajajočimi rednimi posodobitvami, ki bodo s seboj poleg legend prinesle še obilo orožja in aren, kjer se bomo z njimi spopadali. Apex Lengends je že zaradi izbire različnih legend nekoliko drugačna od večine iger »Battle Royal«, saj je zaradi različnih sposobnostih legend tesnejše timsko sodelovanje z drugima igralcema še pomembnejše (zaenkrat lahko igro igramo le v skupinah s po tremi igralci). Še ena izmed posebnosti je, da lahko svojim padlim soigralcem omogočite dodatno življenje, česar do sedaj v Battle Royal igrah še nismo videli.

 

Igro sem preizkusil tudi sam in moram reči, da se ji vsekakor splača dati priložnost, saj ponuja nekoliko drugačen način igranja Battle Royal. Igra večinoma deluje brez tehničnih težav in je v primerjavi z drugimi bistveno bolj dodelana, vsekakor pa si po igranju želim še več vsebine, kot so legende, orožja in arene, kar bomo prek posodobitev dobili v kratkem. Igro lahko brezplačno prenesete iz spletne trgovine Origin na povezavi: https://www.origin.com/irl/en-us/store/apex/apex.

Viri: youtube.org, origin.org, ea.org.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
25. februar 2019
4470
25. februar 2019
Apex Legends: brezplačna videoigra, ki podira rekorde