Z aplikacijo All-In-One Toolbox spravimo mobilno napravo v red

Tehnik 8. maj 2014
/PublishingImages/all-in-one-cover.jpg

Uporabniki mobilnih naprav (in tudi osebnih računalnikov) hitro začnemo tarnati, ko naša naprava ne deluje več tako gladko, kot je pred časom. Ta problem je še posebej opazen pri tistih, ki imajo naložen starejši operacijski sistem. Najnovejša različica Androida (KitKat) naprave sicer že precej bolje ohranja v mladostni kondiciji, žal pa ima marsikdo še vedno naloženo katero izmed starejših različic. V pomoč pri tej in še nekaterih drugih težavah je izredno zanimiva aplikacija All-In-One Toolbox. Ta je na voljo v plačljivi različici, v kateri ni reklam, in v brezplačni.

Uporabniški vmesnik aplikacije All-In-One Toolbox nam ponuja tri zavihke. V prvem z imenom »Info« lahko najdemo številne osnovne informacije o mobilni napravi. Vidimo na primer lahko, koliko RAM-pomnilnika, internega spomina za shranjevanje datotek, SD-kartice, procesorske moči in baterije imamo v tistem trenutku na voljo ter kakšna je jakost omrežja. Najdemo tudi bolj statične informacije: katero strojno in programsko opremo premore naša naprava in še nekaj preostalih informacij, povezanih z omrežji. V spodnjem delu tega zavihka najdemo še gumb »Quick Boost«, ki nam sprosti nekaj RAM-pomnilnika. Že samo z njegovo uporabo lahko nekoliko pospešimo delovanje naprave. Če opazimo, da je interni spomin zelo zaseden, je pametno, da na njem pobrišemo nekaj datotek. Ta poseg ima prav tako blagodejen učinek.

Drugi zavihek »Process« prikazuje vse procese, ki tečejo v ozadju operacijskega sistema. Pri vsakem izmed njih lahko vidimo, koliko procesorske moči, RAM-pomnilnika in baterije porablja. Na ta način lahko hitro ugotovimo, kateri izmed njih je največji krivec za upočasnjeno delovanje operacijskega sistema. Tistih, ki jih ne potrebujemo in jih je mogoče odstraniti, se je dobro čim prej znebiti.

Tretji zavihek z imenom »Tools« je še posebej bogat z bonbončki. Razdeljen je v štiri sklope. V prvem z imenom »System Cleaner« lahko počistimo oziroma odstranimo različne stvari v operacijskem sistemu, na primer predpomnilnik (angl. cache), ostanke aplikacij ter zgodovino klicev in SMS-sporočila. »Package Manager« nam omogoča nameščanje in odstranjevanje datotek, izdelavo varnostnih kopij in njihovo kasnejšo namestitev, odstranjevanje sistemskih aplikacij (za to mora biti operacijski sistem odklenjen) in premikanje aplikacij na SD-kartico. V »General« lahko nastavimo, za katere procesi želimo, da se nam zaženejo ob zagonu operacijskega sistema. Lahko izvedemo tudi obraten poseg, torej da določimo, kateri naj se nam ob zagonu operacijskega sistema ne zaženejo več. V tem sklopu najdemo še možnost brskanja med datotekami in mapami, ki so shranjene v internem spominu. Zadnji sklop sliši na ime »Plugins«, v njem pa lahko nameščamo različne dodatke. Med drugim lahko namestimo dodatek, s katerim bliskavico pri kameri uporabimo kot svetilko, ali pa dodatek, ki nam omogoča branje QR- in črtnih kod. Na dnu tretjega zavihka najdemo gumb »One Key Clean«. Z njim lahko na en mah pobrišemo več stvari hkrati.

Aplikacija All-In-One Toolbox se je izkazala za zelo uporabno in vsekakor se vam jo splača preizkusiti. Še posebej, če uporabljate katero izmed starejših različic Androida. Obstajajo sicer sorodne aplikacije, a se je ta izkazala za povsem spodobno. V plus ji gre predvsem to, da ponuja veliko število različnih funkcionalnosti.

Aplikacija All-In-One Toolbox je na voljo na Google Play

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
8. maj 2014
2032
8. september 2014
Z aplikacijo All-In-One Toolbox spravimo mobilno napravo v red
Android