Aplikacija, ki ne »komplicira« in bo zato všeč tudi babici in dedku

Nina Križaj 7. februar 2018
/PublishingImages/mojplus-feb2018-hero.jpg

Večini se zdi uporaba pametnega mobitela tako intuitivna, enostavna in praktična, kot da bi mu bil položen v zibelko. A pogosto pozabimo, da niso vsi odraščali s tako napredno tehnologijo in se jim ne zdi tako »intuitivna«. Kljub temu bi morda tudi ti radi stopili v korak s časom in koristili prednosti pametne telefonije. To jim bo omogočila aplikacija Moj Plus, namenjena začetnikom, ki se šele spoznavajo s pametnimi napravami, predvsem pa starejšim generacijam, ki se morda spopadajo tudi z drugimi omejitvami.

Menite, da starejše generacije nočejo pametnih naprav? Motite se, od njih imajo lahko veliko koristi.

Pametne naprave nam, če jih seveda uporabljamo z zdravo mero, prinašajo obilico prednosti, tako v prostem kot tudi službenem času. Omogočajo nam zabavo, spremljanje novic, komunikacijo, organizacijo, pomoč pri delu, spremljanje našega osebnega napredka in še in še. Prav tako velja za starejše generacije, ki lahko z uporabo pametnih telefonov ali tablic v svoje življenje prinesejo več dinamike in zadovoljstva. Poglejmo si nekaj razlogov, zakaj:

 • aplikacije na pametnih napravah jim omogočajo, da ostajajo miselno aktivni;
 • lažje ostanejo povezani s svojo družino in prijatelji;
 • novice so jim lažje dostopne;
 • lahko si nastavljajo opomnike za pomembne dogodke, npr. obisk zdravnika, rojstne dneve;
 • poslušajo glasbo;
 • plačujejo račune prek spleta;
 • si delajo zapiske;
 • se zabavajo itd.
 • Aplikacija Moj Plus ponuja enostavno uporabo osnovnih funkcij pametnega telefona

  Večina starejših uporabnikov, ki se odloči za nakup pametnega mobitela, ob tem izrazi željo po pomoči pri prvi uporabi mobitela. Ko se naučijo osnov, kot je odklepanje, klicanje, pošiljanje sporočil in brskanje po imeniku, je čas, da se spoznajo tudi z uporabnimi funkcijami aplikacij. Žal večina aplikacij ni osnovana z mislijo na »nespretne« uporabnike, zato bodo ti z navdušenjem pozdravili aplikacijo Moj Plus (za Android in iOS), ki ponuja enostavno uporabo osnovnih funkcij pametnega telefona in jo je Telekom Slovenije zasnoval prav z mislijo na starejše.

  Prilagojena tistim, ki zaradi slabšega vida težko berejo z malih zaslonov

  Za starejše uporabnike, ki imajo pogosto težavami z vidom, so pametni mobiteli in aplikacije na njih lahko nepraktični tudi zaradi premajhnih črk in prevelikega števila funkcij. Tako se hitro zmedejo in motivacija po uporabi pametnega mobitela jih hitro mine. Slabovidnost jim povzroča nemalo preglavic pri uporabi mnogih aplikacij, saj ni povsod poskrbljeno za dovolj veliko pisavo in ikone. Aplikacija Moj Plus je bila zasnovana tudi z mislijo na takšne omejitve, zato ponuja enostaven meni z veliko pisavo in enostavnimi ikonami, ki jih je ravno prav, da uporabnika ne zmedejo.

  Vse, kar potrebujete, da ste na tekočem

  Aplikacija Moj Plus ohranja enostavnost, a hkrati nudi vse, kar potrebujemo za organiziran in prijeten vsakdan. V izredno enostavni obliki, prijetni na pogled in prijazni za uporabo, nudi nekaj najpogosteje uporabljenih funkcij tako med starejšimi kot tudi mlajšimi generacijami. Pa se kar sprehodimo po meniju …

  Ob prvem zagonu aplikacije Moj Plus vas pospremijo enostavna navodila:

   

  Ko preberete navodila, si lahko podrobneje ogledate domačo stran in kaj vse aplikacija Moj Plus ponuja ter jo že začnete uporabljati:

 • 1. Ura in datum sta vedno vidna na domačem zaslonu.
 • 2. Vreme, ki ga lahko spremljate za domači kraj ali več krajev po Sloveniji.
 • 3. Nastavite lahko budilko ter določite, ali se ponovi le enkrat ali vsak dan.
 •  

  4. Pod ikono Telefon se skrivajo vaš imenik, seznam nedavnih klicev in možnost hitrega klicanja, kjer z enim klikom že lahko sprožite klic na 113 ali 112. 5. Pod ikono Poraba lahko spremljate stanje vaše porabe. Prek aplikacije se enostavno vpišete v Moj Telekom in vse podatke o vašem razmerju so vam na voljo. 6. Pod ikono Novice se skrivajo najnovejše in aktualne novice iz Slovenije in tujine, tako da ste lahko z enim enostavnim klikom znotraj aplikacije hitro na tekočem z dogajanjem.

   

  7. Pod ikono Opravila se skriva vaša osebna beležka, kamor lahko zapisujete pomembne dogodke ali obveznosti, ki jih ne smete pozabiti. Vnos je enostaven, mobitel pa vas ob ustreznem času spomni na vaše opravilo. 8. V levem zgornjem kotu pa se nahaja meni, v katerem uporabnik pride do kontaktov za pomoč pri uporabi mobitela in upravljanja z naročniškimi razmerji. Sem se tudi vedno lahko vrnete, če želite ponovno prebrati nekaj več o aplikaciji ali se prijaviti v Moj Telekom.

   

  Za konec

  Aplikacijo Moj Plus bo vsak obvladal v kratkem času in bo zagotovo s pridom izkoristil vse njene funkcije. Nekaterim bo ta čisto zadostovala, drugi pa se po usvojenih osnovnih spretnostih lahko pogumno lotijo odkrivanja še drugih aplikacij. Koristna pa ni samo za starejše uporabnike, temveč tudi za mlajše, če so se ti na primer znašli v zadregi, kaj podariti staršem ali starim staršem; novega telefona bodo veseli vsi, zlasti če bo opremljen s tako odlično aplikacijo.

  Kje dobim aplikacijo Moj Plus?

  Aplikacija Moj Plus je brezplačna in na voljo vsem uporabnikom telefonov Android in iOS, ki si jo lahko prenesejo s spletne trgovine z aplikacijami Google Play in iTunes. Aplikacija ne bo povzročala dodatnih stroškov, saj je prenos podatkov pri branju novic, pregledovanju vremena in porabe za naročnike Telekoma Slovenije brezplačen, enako kot pri drugih aplikacijah Telekoma Slovenije.

  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  7. februar 2018
  3864
  7. februar 2018
  Aplikacija, ki ne »komplicira« in bo zato všeč tudi babici in dedku
  iOS, Android