Aplikacija Prva pomoč lahko rešuje življenja

Alja Isakovič 9. oktober 2013
/PublishingImages/prva_pomoc-hero1.jpg

Se iz tečaja prve pomoči še spomneš, kako v primeru nesreče pomagati nezavestni osebi? Ne? Nisi edini/a. Verjetno med nami ni nobenega, ki se ne bi strinjal s tem, da je lahko poznavanje prve pomoči življenjskega pomena. A kaj, ko nas večina tega znanja ne obnavlja dovolj pogosto, da bi ga lahko suvereno uporabili v ključnih trenutkih. Imamo pa vsi ponavadi pri roki svoj mobitel.

Če uporabljaš Android, si lahko zato brezplačno namestiš Prvo pomoč, novo aplikacijo Telekoma Slovenije, ki na dlani ponuja vso potrebno znanje prve pomoči. Aplikacija bo kmalu na voljo tudi v iOS različici.

Aplikacija Prva pomoč za Android 

Uporaba aplikacije je povsem enostavna. Takoj ob zagonu se nam izpiše seznam različnih poškodb. Na vrhu najdemo hujše poškodbe, na dnu seznama pa tudi bolj vsakodnevne, manjše poškodbe, kar zna priti prav tudi staršem živahnih otrok. Po izbiri vrste poškodbe nam aplikacija ponudi podrobna navodila za prvo pomoč. Pri zahtevnejših poškodbah, kot je denimo nezavest, je na voljo tudi zelo razločen video posnetek. Postopek pomoči je seveda kratko in jedrnato opisan tudi v besedi.

Pod navodili za prvo pomoč so na voljo povezave na sorodne poškodbe za hitro navigacijo med povezanimi vsebinami. Še bolj uporabna pa se mi zdijo praktična vprašanja na koncu strani, ki razjasnijo dileme, ki jih imamo ob branju navodil. Glede na to, da so pri nastanku aplikacije sodelovali tudi zdravniki in reševalci, verjamem, da so vprašanja plod izkušenj na terenu.

Aplikacija Prva pomoč za Android 

Poleg uporabnih vsebin aplikacija na vidnem mestu v zgornjem desnem kotu ponuja vedno prisotno bližnjico do nujne številke za klic v sili. Med lagodnim branjem teh vrstic verjetno veš, da je za pomoč potrebno zavrteti 112. Med hujšo nesrečo pa se bo morda lažje spomniti na telefonu poiskati očiten rdeči križ bližnjice do aplikacije Prva pomoč in z enim dotikom zavrteti to pomembno številko.

Poleg vsega tega aplikacija Prva pomoč kot dodatek ponuja še seznam ostalih brezplačnih aplikacij Telekoma Slovenije, ki so uporabne v manj kritičnih situacijah. Če uporabljaš Android mobitel, ti zato toplo priporočam, da si naložiš aplikacijo Prva pomoč, saj nikoli ne veš, kdaj ti lahko pride prav in morda celo reši življenje ali vsaj oblaži poškodbo.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. oktober 2013
1889
8. september 2014
Aplikacija Prva pomoč lahko rešuje življenja
Android, iOS