Aplikacije za prave moške

Renata Anžič Trtnik 19. november 2019 Čas branja članka: 7 min
/PublishingImages/apps-onkoman-anzic-nov19-hero.jpg

Iskreno: koliko od vas, gospodje, si redno preventivno pregleduje vaše dragulje? Rak na modih je še vedno tabu tema, vendar ali ni skrajni čas, da daste zdravju prednost pred zadrego? Za vas gre in me, dame, vas imamo rade zdrave, srečne, nasmejane.

Da vam olajšamo delo, smo za vas po priporočilu strokovnjakov in uporabnikov izbrali nekaj aplikacij, ki osveščajo, spodbujajo, učijo, opominjajo in vodijo vaše roke, da boste pregled opravili pravilno in kakovostno. Pa si poglejmo, katere so te aplikacije:

OddBaLLs

Oddballs Foundation se je povezala z mnogimi slavnimi ambasadorji v želji, da bi moške spodbudili k rednemu samopregledovanju. V ta namen so razvili aplikacijo, ki lepo po korakih vodi, kako si pravilno pregledate moda in kako prepoznate sumljive znake, ki bi morda lahko napovedovali raka.

Vsak mesec vas bo kateri od zvezdnikov nagovoril in vas spodbujal, da naredite korak bližje k zdravju. V videu vas pozdravi nekdanji nogometaš Alan Shearer, ki vas vodi skozi navodila in vmes strese tudi nekaj šal. Pobudnik fundacije Oddballs Foundation, nogometni velikan Stephen Harper, je dejal: »To je najpogostejši rak pri moških v starostni skupini od 18 do 35 let. Če nas nanj nihče ne spomni, se tudi mi ne spomnimo nanj. Fantje, kar naprej imamo v rokah mobilnike, zato si le prenesimo aplikacijo. Povsem preprosto je. Enkrat na mesec vas bo spomnila na to opravilo in nikoli več ne boste nanj pozabili. To vam lahko reši življenje, vaše, sinovo, očetovo ali vnukovo. Tako zelo pomembno je to.« Na voljo za tukajAndroid in tukajiOS.

Testicular Cancer Self Exam

Ta aplikacija, ki je na voljo za tukajAndroid in tukajiOS, je namenjena temu, da moški dobro spozna svoje telo in v primeru sprememb, te tudi opazi. Z rednim mesečnim samopregledovanjem – ne, ne boste pozabili, za vse je poskrbljeno – se boste v treh korakih prepričali, kako stvari stojijo tam spodaj. Najpogosteje sami moški ali njihove partnerke oziroma partnerji najdejo nepravilnosti in ne zdravnik. Zato je tako pomembno, da stvari vzamete v svoje roke – dobesedno!

Testicular Cancer

Zelo nazorno in na razumljiv način vas aplikacija popelje prek vprašanj, ki se pojavijo, če pri sebi odkrijete nepravilnosti na modih oziroma vam morda raka na tem predelu diagnosticirajo. Na voljo je precej krajših videov, ki vas osveščajo, vam svetujejo, pojasnijo, kaj je rak na modih, dotaknejo se postopkov, ki jih boste morali opraviti v procesu zdravljenja, najnovejših izsledkov raziskav, kako si sami lahko pomagate ... skratka, na enem mestu je zbrana paleta kakovostnih in za vas najpomembnejših informacij. Aplikacija je na voljo za tukajAndroid in tukajiOS.

Dr. Oz že ve ...

Ker pa slavni Dr. Oz razume, kako težko je moškim o tem govoriti in neradi karkoli vprašajo, je za njih posnel videovodnik, kako se pregledati, na povsem moški način. Vabljeni k ogledu (video je v angleškem jeziku).

 

Na našem Tehniku si lahko preberete tudi intervju, ki smo ga naredili s predsednikom društva Onkoman Gregorjem Pircem.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
19. november 2019
4924
19. november 2019
Aplikacije za prave moške