Aplikacije za spremljanje nogometne norije

Tehnik 9. junij 2014
/PublishingImages/nogometna-norija-hero.jpg

Štiri leta so naokoli in pred nami je ponovno svetovno nogometno prvenstvo. Prišel je torej čas, ko moški del populacije velik del prostega časa preživi pred televizorjem ali v bližnjem baru in se zabava ob gledanju dvaindvajsetih mož, ki se podijo za žogo. Spremljanje tega največjega športnega dogodka se je z razvojem informacijske tehnologije precej spremenilo. Pred leti smo tekme gledali na majhnih zaslonih, novice v zvezi s prvenstvom smo brali na teletekstu in v tiskanih medijih. Danes je zgodba precej drugačna. Marsikdo bo tekme letos gledal prek velikega zaslona. Veliko je tudi takšnih, ki si jih bodo ogledovali in prebirali informacije v zvezi z njimi kar na svojih mobilnih napravah. Izbira mobilnih aplikacij za takšno početje je izjemno pestra in izbrati najboljšo je precej težko. Mi smo za vas izbrskali nekatere zanimivejše za operacijski sistem Android.

SofaScore

 

Aplikacijo SofaScore odlikuje vsestranskost, saj ne pokriva le nogometa, ampak tudi številne druge športe. No, ampak nas na tem mestu zanima predvsem, koliko informacij nam ponuja glede svetovnega prvenstva. Lahko bi rekli, da precej. V minus bi ji lahko šteli, da nam ne ponuja novic, nam pa ponuja vse ostale pomembnejše informacije. Najdemo na primer razpored vseh tekem, spiske skupin, spisek najboljših strelcev prvenstva, splošne informacije o igralcih, rezultate zadnjih tekem reprezentanc pred prvenstvom in še bi lahko naštevali.

FIFA

 

Na našem spisku seveda ne sme manjkati uradna aplikacija mednarodne nogometne zveze FIFA. Ta se lahko pohvali s precejšnjo količino novic, izpisovanjem rezultatov v živo ter nekaterimi dodatnimi informacijami v primerjavi s SofaScore-om, kot na primer z informacijami o mestih in stadionih, na katerih se bodo odvijale tekme.

Jalvasco World Cup 2014

 

Zunanji izgled ni največja odlika te aplikacije, a ponuja nam vse tisto, kar potrebujemo, da nas na ulici prijatelj ne bo ujel na levi nogi s kakšnim vprašanjem glede prvenstva. Najdemo lahko precejšnje število novic, ki so lepo razvrščene v različne kategorije. Je pa nekoliko moteče, da se odpirajo v internetnem brskalniku. Na njej si lahko prek zavihkov, ki jih sami ustvarimo, ogledujemo tudi lestvice skupin in rezultate reprezentanc ter si preberemo še nekaj zgodovine svetovnih prvenstev in podatkov o stadionih.

FotMob

 

Aplikacija FotMob je zagotovo eden izmed večjih biserov za nogometne sladokusce, saj pokriva številna nogometna tekmovanja. V zvezi s svetovnim prvenstvom nam med drugim ponuja veliko količino svojih novic in video posnetke, v katerih predstavlja reprezentance, prizorišča in kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Vsekakor vredna, da jo preizkusite!

theScore

 

Zagreti športni navdušenci to aplikacijo zagotovo poznate, saj tako kot SofaScore tudi ta kakovostno pokriva vse popularne športe in številna tekmovanja. Svetovno prvenstvo v nogometu seveda ni izjema. Prinaša nam vse osnovne informacije, ki jih potrebujemo, z novicami vred. Še ena aplikacija, ki je ne smete spregledati.

Planet Siol.net in TViN

 

Tudi v Skupini Telekom Slovenije skrbimo, da ta dogodek ne bo šel mimo vas. Novice že objavljamo v mobilni aplikaciji Planet Siol.net, še več pa vam jih bomo servirali v času prvenstva. Tekme pa si lahko v živo ogledate prek mobilnih naprav z aplikacijo TViN, ki ponuja tudi možnost ogleda nazaj za 72 ur.

Dodatna popestritev

Za vas imamo še dve aplikaciji, ki vam bosta dodatno popestrili težke trenutke v dnevu, ko ne bo tekem in studijskega dela. Obe se po svojem namenu nekoliko razlikujeta od prejšnjih. Verjetno je marsikdo izmed vas v osnovnošolskih letih polnil albume s sličicami nogometašev. FIFA je pripravila mobilno aplikacijo z imenom Panini Online Sticker Album, ki omogoča enako početje. Ali je ta elektronski način enako zabaven kot prvotni? Po našem mnenju ne, kljub temu pa se vam aplikacijo splača preizkusiti, v kolikor ste v mlajših letih zapravili goro denarja za sličice o Romariu, Klinsmannu, bratih Baggio in ostalih nogometnih mojstrih. Obujanje spominov je lahko zelo zabavno.

 

Če vam elektronsko zbiranje sličic ne diši, si vmesni čas lahko krajšate tudi z mobilno igro FIFA 14. Ta seveda ni tako dodelana kot pri Playstationu 4, kljub temu pa bi vam lahko prinesla kar nekaj zabave.

 

Viri in povezave do aplikacij:
SofaScore, FIFA, Jalvasco World Cup 2014, FotMob, theScore, Planet Siol.net, TViN, Panini Online Sticker Album, FIFA 14

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. junij 2014
2070
8. september 2014
Aplikacije za spremljanje nogometne norije
Android