App Store je upihnil že 10. svečko

Tehnik 12. julij 2018
/PublishingImages/istore10let-jul18-hero.jpg

Applova trgovina z aplikacijami App Store je ta teden praznovala že svoj 10. rojstni dan. Apple je namreč to trgovino premierno predstavil 10. julija 2008. Trgovina App Store je prinesla več dobrih stvari. Ena je zagotovo ta, da so lahko razvijalci svoje aplikacije začeli enostavno ponujati širokemu krogu ljudi.

V App Storu je bilo sprva samo 500 aplikacij, danes pa se število aplikacij v tej trgovini šteje že v milijonih. Paleta aplikacij v App Storu je danes izjemno pestra. Med drugim lahko v tej Applovi trgovini najdemo tudi takšne aplikacije, ki so osnovane na nadgrajeni resničnosti.

 

App Store tedensko obišče 500 milijonov uporabnikov. Veliko. Verjamemo, da vas je kar nekaj takih, ki ga redno obiskujete in iz njega nameščate aplikacije.

Največja konkurenca App Storu je Google Play, ki prav tako ponuja aplikacije. Slednji izvira iz Android Marketa, ki je bil predstavljen avgusta 2008. App Store in Google Play sta torej luč sveta ugledala tako rekoč ob istem času. App Store se po številu uporabnikov sicer ne more kosati z Google Playem. Android ima namreč še vedno neprimerno več uporabnikov kot iOS.

Vir: apple.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
12. julij 2018
4095
12. julij 2018
App Store je upihnil že 10. svečko
iOS