Apple bo ponudil novi Mac Pro in nove zaslone

Tehnik 6. april 2017
/PublishingImages/mac-pro-hero.jpg

Priznani kolumnist John Gruber je od nekaterih Applovih vodilnih predstavnikov (Phila Schillerja, Craiga Federighija in Johna Ternusa) izvedel nekaj precej zanimivih informacij, ki se nanašajo na Applove prihajajoče izdelke. Sicer kakšnih večjih podrobnosti o posameznem izdelku ni izvedel, pa vseeno …

Apple je drugo in hkrati tudi zadnjo generacijo profesionalnega osebnega računalnika Mac Pro (na slikah) predstavil pred skoraj štirimi leti. Glede na to, da je od predstavitve te druge generacije minilo že toliko časa, je vse kazalo na to, da Apple tretje sploh ne bo ponudil. A jo bo. Kot je izvedel Gruber, pripravlja Apple novi Mac Pro, ki bo precej spremenjen. Imel bo modularno zasnovo, tako da ga bo precej lažje nadgrajevati kot zadnjega.

 

Gruber je obenem še izvedel, da pripravlja Apple tudi posebne »pro« zaslone za nov računalnik Mac Pro ter nove iMace. Nove iMace, kot pravi Gruber, lahko pričakujemo že letos. Kdaj točno bomo ugledali nov računalnik in »pro« zaslone, pa žal še ni jasno. A po Gruberjevih informacijah jih Apple letos še ne bo pošiljal v trgovine.

Kot smo še izvedeli od Gruberja, je Apple ravnokar nekoliko osvežil aktualno generacijo računalnikov Mac Pro. Ta je dobila nekaj več grafične in procesorske moči.

Vira: DaringFireball, Apple.com,

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
6. april 2017
3392
6. april 2017
Apple bo ponudil novi Mac Pro in nove zaslone
iOS