Apple, Huawei in Samsung dobavili največ pametnih ur

Tehnik 11. april 2021 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/pametne-ure-2021-kavcic-apr21-hero.jpg

Podjetje Counterpoint je objavilo zanimivo statistiko v zvezi s pametnimi urami, ki se nanaša na lansko leto. Po teh podatkih je bil Apple lani ponovno najbolj uspešen.

Ta ameriški tehnološki velikan je v lanskem letu dobavil kar 33,9 milijona pametnih ur, kar je precejšnje povečanje v primerjavi z letom prej, ko jih je dobavil 28,4 milijona. Precej zaslug za takšno količino so imele ure Apple Watch serij 6 in SE.

Z dobavami v lanskem letu je lahko zelo zadovoljen tudi Huawei, ki je pristal na drugem mestu. Dobavil je kar za 26 % pametnih ur več kot v letu 2019. V letu 2020 jih je dobavil 11,1 milijona, v letu pred tem pa 8,7 milijona.

Samsung je pristal na tretjem mestu. Ta južnokorejski proizvajalec, ki velja za velikega konkurenta podjetjema Apple in Huawei, je lani dobavil 9,1 milijona pametnih ur. Toliko jih je tudi v letu pred tem.

Dostave pametnih ur v letih 2019 in 2020 (globalno)

 

Apple je imel v zadnji četrtini lanskega leta kar 40-odstotni delež na trgu pametnih ur (glede na dobave). V enakem obdobju leta 2019 je njegov tržni delež znašal manj – 34 %. Samsungov tržni delež je v lanskem zadnjem četrtletju znašal 10 % (v zadnjem četrtletju leta 2019 9 %), Huaweijev pa 8 % (v zadnji četrtini leta 2019 9 %).

V lanskem letu je bilo dobavljenih za 1,5 % več pametnih ur kot v letu prej. Zanimiva je tudi ugotovitev, da so se v zadnji četrtini lanskega leta pametne ure višjega cenovnega razreda prodajale še bolje kot v enakem obdobju leta 2019.

Pri Telekomu Slovenije se trudimo imeti v prodajnem programu pestro ponudbo pametnih ur. Ta hip tako prodajamo tudi pametne ure velike trojice: Appla, Huaweija in Samsunga. Ponujamo pa tudi ure drugih proizvajalcev.

Če ste trenutno ravno v fazi kupovanja nove pametne ure, bi vam jih na tem mestu radi nekaj priporočili. Vse priporočene lahko kupite tudi pri nas.

Pametne ure Apple Watch serije 6

Prve pametne ure, ki bi vam jih radi priporočili, so Apple Watch serije 6. Gre za super ure, ki imajo lepo zunanjost, hkrati pa ponujajo tudi uporabne funkcionalnosti.

 

Na urah Apple Watch serije 6 lahko izbiramo med različnimi športnimi vadbami. S temi urami si lahko izmerimo utrip srca in raven kisika v krvi. Pri Telekomu Slovenije jih prodajamo tukaj, tukaj, tukaj in tukaj.

Pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro 46mm Sport

Priporočili bi tudi pametno uro Huawei Watch GT 2 Pro, in sicer različico Sport. Ta ura prav tako navdušuje s svojim videzom, a tudi s funkcionalnostmi, ki jih ponuja.

 

Huawei Watch GT 2 Pro Sport ima lep 3,5-centimetrski AMOLED zaslon, več koristnih senzorjev (senzor za srčni utrip, senzor zračnega tlaka …) in vgrajen zvočnik. V ponudbi imamo tudi različico Classic, ki ji je v marsičem podobna in je ravno tako zelo dobra izbira.

Pametni uri Samsung Galaxy Watch3

Priporočili pa bi še dve pametni uri Galaxy Watch3 (prva in druga). Ti uri prinašata enega najbolj inovativnih načinov spremljanja splošnega stanja telesa. Imata pa tudi lep dizajn. Za povrh sta precej odporni, saj imata povečano odpornost po standardih 5 ATM + IP68 + MIL-STD-810G.

 

Vira: Counterpointresearch.com, Apple.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
11. april 2021
5621
21. april 2021
Apple, Huawei in Samsung dobavili največ pametnih ur
iOS, Android