Apple iPad 2

Damjan Jagar 24. september 2013
/PublishingImages/iPad2.jpg

Včeraj ob 19:00 po našem času se je začel odvijati Special Apple Event 2011, ki je potekal v San Franciscu. Prvo presenečenje na odru je bil Steve Jobs, ki se je kljub bolezni odločil predstaviti Appleov najnovejši izdelek. Dame in gospodje, iPad 2!

Dizajn

Prvo, kar sicer ni opaziti na oko, je nov dizajn. iPad 2 je z debelino 8,8mm 33% tanjši in s težo 601g 15 % lažji od svojega starejšega brata. Velikost zaslona ostaja enaka kot pri prejšnjem modelu, torej 9,7". Na voljo bo tako v črni, kot tudi beli barvi.

Dual-core A5 procesor

Dvojno-jedrni 1 gHz A5 procesor zagotavlja dvojno hitrost napram A4. Večopravilnost je hitrejša in prav tako odpiranje ter delovanje aplikacij.

Grafika

Močno je izboljšana tudi grafika. Če gre verjeti predstavitvi, te čaka do devetkratno povečanje hitrosti. To se bo poznalo predvsem pri predvajanju videa in igranju iger.

Baterija

Apple kljub tanjšemu ohišju zagotavlja do deset urno delovanje naprave z enim polnjenjem.

Kameri

Novost na novem iPadu je tudi kamera. Dve kameri. Spredaj kamera v VGA ločljivosti in zadaj v HD ločljivosti. Obe zajemata trideset slik na sekundo.

Dobavljivost

iPad 2 v ZDA stopi v prodajo 11. marca letos v različicah 16GB, 32GB in 64GB ter v opcijah WiFi in WiFi + 3G. Cene v ZDA štartajo s 499 dolarji. Prodaja izven ZDA je napovedana s koncem tega meseca.

Celotno predstavitev si lahko ogledaš v spodnjem videu.

Več informacij si lahko prebereš na uradni strani, kjer so podane tudi podrobnejše tehnične specifikacije.

www.apple.com/ipad/
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
600
24. september 2013
Apple iPad 2
iOS