Apple je izdal iOS 5 beta 5

Jan Ferme 24. september 2013

Apple je 6. avgusta izdal že 5. beto operacijskega sistema iOS. Seveda je na voljo samo za razvijalce in tiste, ki smo si lahko iOS 5 namestili kako drugače. Pri iOS 5 sta mi najbolj všeč dve stvari, to sta nov center z obvestili in delta OTA nadgradnje. Ker je govora o novi verziji iOS 5, se bom seveda osredotočil predvsem na OTA nadgradnje. Z novo verzijo iOS operacijskega sistema je Apple razkril, da bo mogoče iOS naprave nadgraditi brez priključitve na računalnik, ampak kar preko zraka (OTA = Over The Air). Da pa bo nadgradnja še lažja, bo Apple v nadgradnji ponudil samo tisto kar se je spremenilo in ne bo potrebno prenašati celotnega operacijskega sistema. Tako sem včeraj zvečer si tudi jaz prenesel samo tisto kar je bilo spremenjeno (128 MB) in ne celotne 5. beta verzije iOS 5.

[gallery link="file" orderby="title"]

V nastavitvah preveriš ali je na voljo posodobitev za iOS 5. Nato klikneš "Download and install" in nadgradnja se začne prenašati. Ko se nadgradnja prenese se začne namestitev pod pogojem, da imaš iNapravo priklopljeno na polnilec ali več kot 50% baterije. Kot lahko vidiš sem jaz imel baterijo pod 50% in sem tako moral počakati, da sem prišel domov do polnilca. Ko napravo priklopiš na električno omrežje, samo klikneš "Install now" in iNaprava se ponovno zažene in začne z namestitvijo, ki traja približno 10 do 15 minut. Seveda je prej super, če prej narediš varnostno kopijo podatkov na iNapravi. Slednje bo kasneje možno s storitvijo iCloud.

Najbolj očitna sprememba, ki sem jo najprej opazil je, da je avtonomija baterija veliko izboljšana. Procenti ob bateriji kar nočejo pasti dol. Slike lahko direktno pošlješ v aplikacijo s sporočili, popravljenih je bilo tudi nekaj ostalih nevšečnosti, ki pa niso tako pomembne.

Vir: BGR
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
817
24. september 2013
Apple je izdal iOS 5 beta 5
iOS