Apple je predstavil iPhone 4S

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/Screen-Shot-2011-10-04-at-10.49.56-PM.png

Danes se je odvil Apple dogodek, poimenovan "Let's talk iPhone" (Pogovarjajmo se o iPhonu). Predstavitev je otvoril Tim Cook, nov izvršni direktor Appla. To je bilo za pričakovati, saj je že pred časom zamenjal Steva Jobsa pri vseh delovnih nalogah. Apple je prvi del predstavitve, kot je to že v navadi, porabil za prikaz preteklih poslovnih uspehov.

Po daljšem uvodu so razkrili naslednjo generacijo iPhona, iPhone 4S. Očitno sledijo shemi: 3G, 3GS, 4, 4S. Apple je svoje zveste oboževalce razočaral, ker ni predstavil popolnoma prenovljenega dizajna iPhona, ampak samo nekaj posodobitev. iPhone 4S ostaja zvest obliki predhodnika, vendar ima nekaj sprememb v notranjosti. Po mesecih predvidevanj, kako bi izgledal iPhone 5, je razočaranje pričakovano, saj 4S ni tako revolucionaren, kot so ga predstavljali včeraj.

Kaj prinaša nov iPhone 4S:

  • dvojedrni procesor A5 (poznamo ga že iz iPada 2)
  • dvakrat več pomnilnika in sicer 64 GB (na voljo tudi 16 GB in 32 GB)
  • kamera ima zdaj 8 MPx s še večjim senzorjem za svetlobo in z možnostjo snemanja 1080p videa
  • anteno so preoblikovali, zdaj naj ne bi bilo problemov s signalom
  • nova antena deluje v omrežju HSDPA in omogoča hitre prenose
  • vgrajeni GSM in CDMA anteni
  • SIRI - glasovni pomočnik ( na voljo samo na iPhone 4S)

Žal je Apple z novo generacijo iPhona razočaral kar nekaj gorečih zagovornikov, vsaj po videnem na forumih in v komentarjih na internetu. Uradna prodaja iPhone 4S se začne 14. oktobra, žal le v 6 izbranih državah. Drugi val prodaje se začne 28. oktobra in med državami srečnicami je tudi Slovenija. To pomeni začetek prodaje pri enem od slovenskih operaterjev in v prosti prodaji. Žal se še ne ve kakšna bo cena v prosti prodaji, lahko pa predvidevamo. Če je zdaj cena za iPhone 4 (16 GB) 619EUR, sklepam, da je 32 GB 100EUR dražji in tako bo 64 GB različica stala 819 EUR. Upamo lahko, da 64GB verzija ne bo zares dosegla tako visoke cene.

Ali se splača kupiti nov iPhone 4S? Če imaš iPhone 3GS, 3G ali pa originalno različico, je nadgradnja smiselna. Če pa uporabljaš iPhone 4 in nimaš potrebe po hitrosti in boljši kameri, počakaj na iPhone 5. Ali pa na odgovor ostalih proizvajalcev. Odločitev je tvoja. Spodaj si lahko pogledaš primerjavo med iPhonom 4, 4S in Samsungom Galaxy S II.

Boš kupil/a iPhone 4S?Vir: ThisIsMyNext, Engadget, Apple
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
876
24. september 2013
Apple je predstavil iPhone 4S