Apple nadgradil MacBook Proje in Mac Mini z novimi procesorji

Tehnik 18. januar 2023 Čas branja članka: 2 min
/PublishingImages/Applove-novosti-harb-jan23-hero.jpg

Apple je brez velikega pompa predstavil novo generacijo prenosnikov MacBook Pro in namiznih računalnikov Mac Mini, ki jih poganja nova generacija procesorjev M2, M2 Pro in M2 Max. Oblika vseh treh modelov računalnikov, MacBook Projev s 14- in 16-palčnimi zasloni ter namiznega Mac Minija ostaja enaka, so pa poleg procesorjev vključili še nekaj dodatnih nadgradenj.

kupi

Najbolj opazna je nadgradnja brezžične povezljivosti z Wi-Fi 6E, ki podpira povezljivost prek dodatnega kanala na 6 GHz za bolj nemoten in hitrejši prenos podatkov in Bluetooth 5.3, kar prinaša nižjo porabo energije in hitrejši prenos podatkov. Nadgrajeni so tudi vmesniki HDMI, ki z različico 2.1 podpirajo predvajanje videa v ločljivosti 8K pri 60 Hz oziroma 4K pri 240 Hz. Novi procesorji podpirajo tudi več pomnilnika, tako da je MacBook Proje z novim procesorjem M2 Max mogoče nadgraditi s kar 96 GB pomnilnika RAM. Pri tem so novi procesorji tudi občutno varčnejši, saj MacBook Pro obljublja do kar 22 ur delovanja na bateriji. Kljub opaznim nadgradnjam v zmogljivosti cene prenosnikov ostajajo enake, novi modeli Mac Mini bodo celo nekoliko cenejši.

 

Vse podrobnosti o novih prenosnikih MacBook Pro in namiznih računalnikih Mac Mini si lahko ogledate v predstavitvenem videu, ki so ga pripravili na Applu.Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
18. januar 2023
6091
18. januar 2023
Apple nadgradil MacBook Proje in Mac Mini z novimi procesorji
MacOS