Apple odprl mošnjiček in kupil Shazam

Tehnik 14. december 2017
/PublishingImages/apple-buy-shazam-hero.jpg

Podjetje Shazam, ki je izdelalo istoimensko aplikacijo, ki zna prepoznavati glasbo v okolici, je, kot smo izvedeli na spletni strani Bloomberg, po novem v lasti Appla. Ameriški tehnološki gigant je namreč omenjeno podjetje kupil za približno 400 milijonov dolarjev (približno 340 milijonov evrov). Številka je sicer neuradna.

Ta hip je težko reči, kaj točno bo omenjeni prevzem pomenil v praksi. Apple namreč že koristi Shazam, najdemo ga namreč v digitalni asistentki Siri. Bomo videli v prihodnosti, kako točno ga bo ameriški gigant še izkoristil.

Apple je do danes prevzel že celo vrsto takšnih in drugačnih podjetij. Enega izmed najodmevnejših prevzemov je naredil leta 2014, ko je za približno tri milijarde dolarjev (približno 2,6 milijarde evrov) prevzel podjetje Beats Electronics, ki je znano po svojih slušalkah. Beats Electronics sta sicer ustanovila slavni ameriški raper Dr. Dre in poslovnež Jimmy Iovine.

 

Shazam ni edina aplikacija, ki zna prepoznavati glasbo iz okolice. Obstaja še ena izredno popularna, ki sliši na ime SoundHound.

Vira: bloomberg.com, brandfolder.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
14. december 2017
3780
14. december 2017
Apple odprl mošnjiček in kupil Shazam
iOS