Apple predstavil novega iPhona, ki ima precej nizko ceno

Tehnik 20. april 2020 Čas branja članka: 6 min
/PublishingImages/iphone-se-kavcic-apr20-hero.jpg

Apple svoje paradne mobitele navadno predstavi v septembru, izven septembra pa nam tu in tam predstavi tudi kakšen mobitel, ki ni paraden. In to je storil v teh dneh, ko nam je predstavil novega iPhona SE. Morda vam je ime iPhone SE že znano. Apple je pred dobrimi štirimi leti že predstavil mobitel s tem imenom. Sedaj nam je še enega, ki je cenovno precej ugoden.

Novi iPhone SE je vsekakor izredno zanimiv mobitel. Že res, da ni tako dober, kot sta na primer iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max. A tega mu ne smemo zameriti, saj Apple z njim najverjetneje cilja na nekoliko manj zahtevne kupce. Ti pa bodo z njim verjetno več kot zadovoljni.

 

Novi iPhone SE je navzven precej podoben iPhonu 8, ki je bil predstavljen jeseni leta 2017. Novinec ima kot iPhone 8 na zadnjem delu eno ter na sprednjem delu še eno kamero, ki sta tudi postavljeni na zelo podobno mesto. Tudi po dimenzijah sta novi iPhone SE in iPhone 8 podobna oziroma lahko bi rekli kar identična. Morda je največja razlika, kar se tiče zunanjosti obeh mobitelov, pri postavitvi logotipa na zadnjem delu. Ta je pri novem modelu na sredini. Pri iPhonu 8 pa je nekoliko nad sredino.

Zahtevnejšim uporabnikom se bo morda videz novega iPhona SE zdel nekoliko zastarel. A verjamemo, da bodo manj zahtevni kupci z zunanjostjo tega mobitela povsem zadovoljni. Applov novinec je s tanko zasnovo po našem mnenju še vseeno zelo atraktivnega videza. Za povrh je na voljo tudi v treh različnih barvnih različicah (črni, beli in rdeči).

Marsikateri kupec bo pri novem iPhonu SE verjetno cenil to, da je izredno majhnih dimenzij in majhne teže. Dimenzije tega mobitela znašajo približno 138,4 mm x 67,3 mm x 7,3 mm, teža pa le 148 g. To je precej malo. Zaradi majhnih dimenzij in majhne teže je tako ta mobitel še nekoliko enostavnejši za prenašanje naokoli kot novejši in večji iPhoni.

 

Oprema pri novem iPhonu SE je zelo solidna. Je več kot dovolj dobra, da se bo mobitel v letošnjem letu brez težav kosal s konkurenco v srednjem kakovostnem razredu. Mobitel ima na sprednjem delu 4,7-palčni zaslon z ločljivostjo 1334 x 750 slikovnih točk. Zaslon je LCD in ne OLED tako kot pri iPhonu 11 Pro in iPhonu 11 Pro Max.

Na sprednji strani novega iPhona SE najdemo kamero s 7 MP, na zadnji strani naprave pa kamero z 12 MP, od katere lahko pričakujemo še lepše posnetke. Zadnja kamera pri novem iPhonu SE je med drugim sposobna snemati 4K videe s 60 slikami na sekundo. Glede na to, da so mobiteli Apple znani po tem, da znajo delati zelo kakovostne videe, verjamemo, da se v tem pogledu zelo izkaže tudi novi iPhone SE.

 

V notranjosti novega iPhona SE se nahaja izjemno zmogljiv čip A13 Bionic. Ta čip najdemo že v mobitelih iPhone 11 in vsekakor je pohvalno, da ga je Apple dodal tudi v svoj novi model nekoliko nižjega kakovostnega ranga. Novi iPhone SE se zahvaljujoč čipu A13 Bionic odlično odreže pri poganjanju takšnih in drugačnih aplikacij ter iger.

Applov novinec nudi različno količino prostora za shranjevanje datotek. Na voljo je s 64, 128 ter 256 GB internega spomina. Kakšno kapaciteto ima baterija, Apple na svoji spletni strani ni razkril. Naj pa bi ta zdržala podobno kot tista pri iPhonu 8. Pri predvajanju videa naj bi zdržala vse tja do 13 ur.

Omeniti velja tudi to, da ima novi iPhone SE naložen operacijski sistem iOS 13. Ima pa tudi certifikat IP67 in bralnik prstnih odtisov, ki je v gumbu Domov.

Morda se sprašujete, ali bomo novi mobitel iPhone SE prodajali pri Telekomu Slovenije. Z veseljem sporočamo, da zanj že sprejemamo prednaročila. Preverite na našem spletnem mestu, za kakšno ceno je lahko vaš. Naj vam namignemo, da je cena za mobitele z logotipom obgrizenega jabolka izjemno nizka.

Specifikacije novega mobitela iPhone SE:

 • Zaslon: 4,7-palčni LCD z ločljivostjo 1334 x 750 slikovnih točk
 • Čip: A13 Bionic
 • Zadnja kamera: 12 MP, ƒ/1.8, videi 4K s 60 slikami na sekundo
 • Sprednja kamera: 7 MP, ƒ/2.2
 • Interni spomin: 64, 128, 256 GB
 • Operacijski sistem: iOS 13
 • Dimenzije: približno 138,4 mm x 67,3 mm x 7,3 mm
 • Teža: približno 148 g
 • Barve: črna, bela in rdeča
 • Drugo: certifikat IP67, bralnik prstnih odtisov v gumbu Domov, Apple Pay
 • Vir:apple.com.


  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  20. april 2020
  5144
  20. april 2020
  Apple predstavil novega iPhona, ki ima precej nizko ceno
  iOS