Apple v letu 2020

Tehnik 6. januar 2021 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/apple-v-2020-kavcic-jan21-hero.jpg

Apple je bil v lanskem letu kljub pandemiji še kako dejaven. Predstavil je namreč kar nekaj novih naprav, ki so navdušile marsikaterega uporabnika. Spodaj smo izpostavili po našem mnenju najzanimivejše.

Več spodaj izpostavljenih naprav lahko kupite tudi pri Telekomu Slovenije. Najdete jih v naši E-trgovini.

11- in 12,9-palčni iPad Pro

Apple je v marcu predstavil dve zares vrhunski tablici, ki sta bili zelo primerni za zahtevne uporabnike (in sta še vedno). Gre za 11- in 12,9-palčni iPad Pro.

Omenjena iPada Pro imata samo 5,9 mm debeline. Imata tudi hiter čip A12Z Bionic, kakovosten zaslon in tipalo LiDAR, ki meri razdalje do okoliških objektov. Nanju se lahko doda tudi namensko tipkovnico ali pa se ju uporablja s pisalom Apple Pencil druge generacije.

 

Omenjeni tablici iPad Pro smo imeli v času pisanja tega članka v ponudbi, je pa res, da 12,9-palčnega iPada Pro nismo imeli na zalogi. Preverite na naši strani, morda ga sedaj že imamo.

MacBook Air

Apple je na isti dan, ko je predstavil omenjena iPada Pro, predstavil tudi nov prenosnik MacBook Air. Gre za zmogljiv prenosnik, ki se pohvali z lepo zunanjostjo in zmogljivo strojno opremo.

Vgrajen ima 13,3-palčni zaslon z ločljivostjo 2560 x 1600 slikovnih točk, zmogljive procesorje Intel Core 10. generacije, tipkovnico Magic Keyboard in do 2 TB internega spomina.

 

Preverite na naši spletni strani, ali imamo omenjeni MacBook Air na zalogi.

iPhone SE

Apple je v aprilu predstavil nov mobitel iPhone SE. Ta mobitel sicer ni bil najzmogljivejši iPhone tistega časa, je bil pa vseeno pomemben člen v ponudbi. Primeren je bil in je še vedno za nekoliko manj zahtevne uporabnike.

 

Novi iPhone SE ima manj napreden dizajn kot drugi Applovi novi mobiteli. Ima pa precej zmogljiv čip A13 Bionic. Poleg tega pa tudi soliden 4,7-palčni LCD-zaslon, dve zelo spodobni kameri in bralnik prstnih odtisov. Gre za mobitel, ki je za marsikoga dobra izbira. Na voljo je tudi pri nas.

Nove ure Apple Watch

Apple v septembru navadno predstavi nove mobitele iPhone. A lanskega septembra jih ni. Nam je pa takrat predstavil nove ure Apple Watch serije 6, ki imajo med drugim tudi merilec kisika v krvi, in nove ure Apple Watch serije SE, ki se lahko pohvalijo z nekoliko nižjo ceno, hkrati pa z dobrimi specifikacijami. Gre za res odlične ure, ki jih prodajamo tudi pri nas. Vabimo vas, da si več o njih preberete na našem spletnem mestu.

 

iPad 8. generacije in iPad Air

Apple je v septembru predstavil še dva nova iPada. Predstavil je iPad Air, ki ima zmogljivi čip A14 Bionic, dve zelo solidni kameri in podporo za Apple Pencil 2. generacije, ter iPad 8. generacije, ki ima 10,2-palčni IPS zaslon z visoko ločljivostjo, čip A12 Bionic in podporo za pisalo Apple Pencil 1. generacije. Preverite na našem spletnem mestu, ali imamo na zalogi katero od teh tablic. V času pisanja tega članka smo imeli iPad 8. generacije.

 

iPhoni 12

Apple je oktobra predstavil svoje nove paradne mobitele iPhone. Novince je kmalu za tem tudi dal v prodajo. Gre za modele iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max. Ti novi iPhoni imajo v primerjavi z iPhoni 11 nekoliko spremenjen dizajn. Imajo tudi podporo za 5G-omrežja, kakovostne kamere in nasploh odlično opremo. Preverite, katere izmed njih imamo ta hip na zalogi.

 

Računalniki Mac

V zadnji četrtini lanskega leta je Apple nato predstavil še tri zelo zanimive računalnike Mac, in sicer MacBooka Air, MacBooka Pro in Maca mini. Ključna lastnost teh računalnikov je, da imajo kot prvi Applovi računalniki Mac Applov lasten čip. V tem primeru gre za čip M1.

 

Vir: Telekom.si.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
6. januar 2021
5524
6. januar 2021
Apple v letu 2020
iOS, MacOS